A punt el dispositiu especial per a la Diada de Tots Sants al Complex Funerari Municipal

Funerària organitza diferents activitats al voltant d'aquesta festivitat 

Com és tradició, l'1 de novembre i els dies previs, el Cementiri Municipal rep desenes de milers de visitants. Per aquest motiu, l'Ajuntament amplia i reforça els seus serveis amb un dispositiu especial. Funerària ha previst la posada en marxa d'un dispositiu especial per a facilitar l'accés al recinte i oferir la millor atenció possible a totes les persones que s'acosten al complex funerari durant aquest període. Aquest dispositiu es concreta, principalment, en les següents mesures:

Autobús especial gratuït al cementiri el dia de Tots Sants: aquest servei es prestarà l'1 de novembre de 9 a 18 h. L'autobús farà el recorregut de l'L1 des de l'Estació del Nord fins al complex funerari.

Ampliació d'aparcament: S'ampliarà la superfície d'aparcament, habilitant-hi la zona est, que normalment està tancada, en funció de les necessitats.

Accessos per a vianants: per tal de facilitar l'entrada a les persones que aparquin a la zona ampliada, Funerària habilita l'accés de la Zona Est els dies 27 i 28 d'octubre i l'1 de novembre. L'1 de novembre també estarà operatiu l'accés del Camí dels Monjos.

Venda de flors i complements: l'àmplia gamma de productes per a la decoració de les sepultures que s'ofereix durant tot l'any s'incrementa entre el 26 d'octubre i l'1 de novembre amb parades de flors i complements a la zona d'accés al cementiri. Funerària facilita una carpa als 11 paradistes que s'hi han instal·lat enguany, tres més que l'any anterior.

Vehicle adaptat per al transport intern de persones amb dificultats de mobilitat: durant els dies de més visites al cementiri, s'ofereix aquest servei per acompanyar les persones que ho necessitin a la sepultura i deixar-les després novament a l'entrada del recinte. El vehicle adaptat va començar a prestar servei el cap de setmana del 12, 13 i 14 i 20 i 21 d'octubre. Entre els dies 22 d'octubre i 1 de novembre, estarà a disposició de les persones usuàries de forma ininterrompuda i es podrà fer servir de 9 a 18 h.

Recollida domiciliària per a persones amb mobilitat reduïda: servei gratuït amb reserva prèvia, ofert el dia 1 de novembre, de 9 a 18 h.

Neteja i ornamentació de sepultures (servei amb reserva prèvia): Funerària ha ofert un 10% de descompte a les persones que l'han encarregat abans del 26 d'octubre.

 

Programa d'activitats

A banda del dispositiu per millorar el servei, Funerària de Terrassa ha organitzat diferents activitats al voltant de la Diada de Tots Sants:

Exposició "Un jardí per al repòs". Des del dia 15 d'octubre i fins a l'1 de novembre, les persones que s'acostin al cementiri municipal podran visitar aquesta exposició, que Funerària organitza de manera conjunta amb el Museu de Terrassa. La mostra convida a tothom a conèixer els elements florals del cementiri, presents no només en l'obra escultòrica i arquitectònica, sinó en el paisatge i els elements botànics. L'exposició aplega informació sobre les obres i els artistes, i s'acompanya d'una proposta d'itinerari. Es pot visitar a l'entrada del cementiri, de 9 a 17.30 h. Des de fa uns anys, el Museu de Terrassa organitza un recorregut itinerant per les exposicions que es produeixen al voltant de la celebració de Tots Sants. Al web del Museu www.terrassa.cat/exposicions-itinerants es pot consultar tota la informació sobre les dates i ubicacions.

Concert "Record a ritme de jazz", a càrrec de la Banda de Terrassa, a l'Auditori Municipal de Terrassa (passeig d'Ernest Lluch, 1). L'actuació anirà a càrrec de Miratjazz de Nova Orleans. La formació, que compta per a aquesta ocasió amb la col·laboració estel·lar de la cantant Marian Barahona, oferirà un repertori d'espirituals negres i estàndards de jazz amb la combinació justa de solemnitat i celebració. El concert tindrà avui divendres, 26 d'octubre, a les 19h. Les places són limitades i s'aniran omplint per rigorós ordre d'arribada, sense reserva prèvia. Les portes s'obriran 30 minuts abans de la representació per facilitar l'accés.

Acompanyament musical per Tots Sants: el dia de Tots Sants hi haurà dos punts d'actuació musical per acompanyar la visita al cementiri, entre les 10 i les 13.30 h.

Record dels difunts: també el dia 1, el Temple Multiconfessional acollirà dos actes especials. A les 12 h, hi ha programat l'acte d'oració per al procés espiritual de les ànimes que organitza la Comunitat Bahá'í. A les 16.30 h, tindrà lloc la tradicional celebració eucarística en sufragi de les persones difuntes.