L'alcalde de Terrassa demana al president Torra que acabi amb el greuge que pateix la ciutat en relació a les zones tarifàries de transport

A la reunió que han mantingut abans de la inauguració dels nous espais assistencials de Mútua Terrassa, han fet repàs de diversos temes d'interès per a la ciutat

L'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha traslladat al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, el malestar de l'Ajuntament i la ciutadania en relació al greuge que pateix el municipi per no estar situat a la zona tarifaria 2 i pels endarreriments que està patint la T-Mobilitat. Vega ha explicat a Torra que la ciutat reivindica des de fa anys formar part de la zona tarifària 2, i que ha rebut en tot moment "respostes evasives, promeses inconcretes i justificacions poc sòlides" per part de les autoritats competents. A més, el nou endarreriment anunciat aquesta setmana per a la implantació de la T-Mobilitat "continuarà causant importants perjudicis a una ciutadania cansada i cada vegada més indignada per aquesta política tarifària discriminatòria", afirma Vega. Així li ho ha traslladat en la reunió que ha mantingut amb Torra aquesta tarda, amb motiu de la visita que el president ha fet a la ciutat per a la inauguració dels nous espais assistencials ambulatoris de MútuaTerrassa.

Vega també posa l'accent en què aquest perjudici que pateix Terrassa afecta, de manera destacada, a un dels seus motors de creixement i de projecció com a ciutat universitària. Considerada com la primera ciutat universitària de Catalunya després de Barcelona, amb un campus urbà on s'imparteixen al voltant de 150 titulacions, la seva situació en les zones tarifàries pot condicionar l'alumnat a l'hora d'escollir el seu centre universitari. A la ciutat, el propi Consell Universitari de Terrassa, ha expressat el malestar i el greuge que es pateix davant aquesta situació i han denunciat i reclamat la posada en marxa, quant abans, de la T-Mobilitat.

Educació i habitatge

Sobre educació i escolarització, l'alcalde ha demanat a Torra que la Generalitat s'impliqui al màxim i prengui les decisions pertinents, que recolzin la voluntat de l'Ajuntament per garantir una educació equitativa per a tots els nens i nenes de la ciutat. Terrassa és la tercera ciutat de Catalunya en termes poblacionals i, en conseqüència, la grandària de la seva xarxa educativa amb les seves especificitats fa que la planificació educativa sigui especialment complexa. Per a Vega, "cal la coresponsabilitat de tothom, per descomptat de la Generalitat, per a que es produeixi un canvi legislatiu que permeti avançar en la millora de la situació actual". Així mateix, "cal dotar de més recursos l'educació, que ha estat massa temps abandonada per part de la Generalitat", en opinió de l'alcalde, que ha dit a Torra "que s'ha d'apostar per l'educació perquè ens hi juguem el futur del país".

A la reunió, l'alcalde també ha plantejat al president la inseguretat jurídica existent en matèria d'habitatge per als municipis, instant a la Generalitat sobre la necessitat d'impulsar un text refós de la normativa vigent en aquesta matèria, que aclareixi competències i possibiliti als ajuntaments la tramitació d'expedients per la utilització anòmala del parc d'habitatges buits a les ciutats. Vega ha demanat una millora de la coordinació entre administracions, amb la necessitat de crear un espai adient que permeti afrontar els gran temes d'habitatge de forma bilateral, on es tractin aspectes com tot allò relacionat amb la Mesa d'Emergència o les possibles vies per abordar la problemàtica de les ocupacions a nivell de país.

Infraestructures i equipaments

Un altre dels aspectes que se li han traslladat al president de la Generalitat a la reunió d'aquesta tarda, és el de les rieres de la ciutat. Vega demana que l'Agència Catalana de l'Aigua actualitzi els projectes i reprogrami les actuacions pendents a les rieres de les Arenes i del Palau. Així mateix, s'han traslladat a Torra altres temes d'interès per a la ciutat com l'ampliació de la C-58, una via força congestionada en la qual cal preveure la seva sobreocupació sobretot per quan es posi en marxa el tram Olesa‐Viladecavalls de la B-40. També s'ha recordat la reivindicada supressió del peatge de Les Fonts, el carril segregat per a vianants i cicles a la N-150, i la remodelació d'aquesta carretera per convertir-la en una via cívica, amb doble calçada, i amb tots els serveis necessaris.

En l'àmbit social, un dels aspectes que l'alcalde ha volgut destacar és el de la manca de places públiques a residències per a Gent Gran. L'alcalde recorda la necessitat que es construeixi i es posi en marxa la residència per la gent gran de Sant Pere Nord, per així poder apropar la ciutat als estàndards que indiquen que un municipi hauria de tenir com a mínim el 5% de places residencials públiques, sobre les persones majors de 65 anys.