El Centre d'Informació Ambiental Bonvilar (CIAB) tindrà un nou aparcament

L'Ajuntament habilitarà tres places per autobusos i 15 per a turismes

CIABAquesta setmana s'han posat en marxa les obres per adequar un nou aparcament al Centre d'Informació Ambiental Bonvilar (CIAB), concretament a l'espai on fins ara aparcaven els autobusos i els vehicles en general sense cap ordre i que, alhora, és punt de trobada per fer excursions a la zona. Aquests treballs serviran per organitzar aquesta parcel·la de terreny, on es delimitaran tres places d'aparcament per a autobusos i 15 per a turismes. El projecte preveu també altres millores, com l'enjardinament de la parcel·la amb plantes arbustives i arbres per integrar-la paisatgísticament a l'entorn natural. Les obres, adjudicades per un import de 23.245,64 euros a l'empresa Natural i Art Jardiners S.L., tenen un termini d'execució de dos mesos.

Les feines consisteixen a fer una desbrossada de la vegetació existent i a netejar el terreny; a instal·lar una tanca del tipus ramader, que permet l'accés de vianants i no de vehicles, entre l'espai de l'aparcament i el camí del torrent de la Betzuca; a delimitar les places d'aparcament amb travesses de fusta, a col·locar una barana de fusta que dividirà l'espai per l'oest, a instal·lar la senyalització vertical corresponent, a posar grava a les places d'aparcament de vehicles situades davant de l'edifici del CIAB i, finalment, a enjardinar tot el perímetre amb plantes arbustives i arbres. En aquest cas, es plantaran espècies mediterrànies pròpies de la zona. En concret: 10 unitats de pi pinyer (Pinus pinea); 96 d'arboç (Arbustus unedo); 100 de ginesta (Cistus albidus) i 50 de marfull (Viburnum tinus).

El CIAB és un equipament municipal situat en els entorns naturals de Bonvilar que disposa d'una àrea de lleure, d'una zona d'aparcament per a vehicles i autocars, que ara és objecte de remodelació, i d'un servei d'informació, que està obert els caps de setmana i festius durant els mesos de març a novembre i que ofereix un programa d'activitats dirigides tant a escoles com a particulars.