L'Ajuntament engega les actuacions de neteja de residus a les rieres de les Arenes i del Palau

Els treballs abastaran pràcticament tot el pas pel casc urbà d'ambdues rieres

L'Ajuntament de Terrassa ha iniciat avui dilluns actuacions de neteja a les rieres de les Arenes i del Palau que abastaran pràcticament tot el recorregut d'ambdues rieres per la ciutat. Els treballs se centren a retirar de les lleres els objectes i escombraries acumulades per tal de garantir el correcte funcionament hidràulic de les rieres. La retirada de residus va a càrrec de l'Associació Alba, a qui l'Ajuntament ha adjudicat l'actuació per un import de 32.910,33 €. El termini d'execució és de dos mesos.

A la riera de les Arenes, les tasques de neteja se centren en el tram que va des del pont de Can Petit fins el de la carretera de Rubí, a Les Fonts. Aquest tram fa uns sis km de llarg per uns 49 m d'ample. En el cas de la riera del Palau, l'actuació no es limita al tram urbà, sinó que va més enllà, perquè abasta de la confluència de les avingudes de Josep Tarradellas i Abat Marcet i la Ronda de Ponent fins el carrer dels Horts, al polígon industrial Can Guitard. Al tram final, no urbà, que va dels jutjats fins el carrer dels Horts, s'actuarà també en la zona de servitud de la riera, una franja de cinc metres d'amplada respecte al límit de la llera que s'estén als dos costats. D'aquesta manera, no només es netejarà la llera sinó també els camins que hi ha a banda i banda. En total, s'actuarà sobre un tram de 5,5 km amb amplades variables, que van dels 15 als 26 m.

Els treballs consisteixen a retirar tots aquells residus que persones incíviques aboquen a les lleres com runa, restes d'obra, envasos, plàstics, fustes, palets, mobles, papers, cartons, plaques de fibrociment, etcètera. En funció de la concentració de residus i del seu pes, la recollida es farà de forma manual o amb l'ajut de maquinària. Els residus recollits es dipositaran en diferents contenidors segons la seva tipologia per, posteriorment, traslladar-los al centre gestor corresponent.

A més dels treballs de neteja, aquesta tardor es durà a terme una altra actuació, en aquest cas a través d'un conveni amb l'Agència Catalana de l'Aigua. Es tracta de la retirada i posterior trituració de vegetació a la riera de les Arenes, entre el pont de Béjar i la confluència amb la riera del Palau, a Les Fonts. Aquesta segona actuació està en licitació, amb un pressupost de 61.299 €, i es preveu que es comenci a executar a finals de novembre o principis de desembre. En total, aquesta tardor les inversions en millora de les rieres s'acostaran als 100.000 €.