L'Ajuntament habilita 20 noves places d'aparcament en horari restringit a la Ronda de Ponent

S'ubicaran al barri del Poble Nou - Zona Esportiva

L'Ajuntament ha senyalitzat 20 noves places d'aparcament a la Ronda de Ponent, en sentit ascendent i a l'alçada del barri del Poble Nou - Zona Esportiva. S'amplia així l'oferta d'estacionament en aquesta zona, tot aprofitant la capacitat viària que té aquesta via de comunicació en horari nocturn i en cap de setmana. Les persones usuàries podran estacionar el seu vehicle a partir de demà dimecres, 7 de novembre, a les 20 noves places:  6 places habilitades en el tram comprès entre els carrers de Lleida i de l'Emperadriu Eugènia (passada la parada de l'autobús) i 14 més ubicades entre els carrers de la Salut i d'Eduard Marquina. Aquests dies s'ha completat la senyalització vertical i la instal·lació de pilones, ja que les places ocupen un dels dos carrils de circulació que hi ha en sentit ascendent.

En aquests trams, les persones usuàries podran aparcar en horari nocturn els dies laborables (de 20 a 8 h) i els caps de setmana, des del divendres a les 20 h, fins al dilluns a les 8 h. En aquestes franges horàries, el nivell de trànsit és d'intensitat més baixa, per la qual cosa no es preveuen problemes de capacitat a la via. A més, és una mesura que dóna continuïtat a l'actuació realitzada a principis d'octubre, quan l'Ajuntament va condicionar 35 places d'aparcament entre els carrers de Núria i de Calderón de la Barca, al barri de la Maurina, en el tram ascendent de la Ronda de Ponent. L'habilitació d'aquestes places d'aparcament s'emmarquen com a prova pilot, dins l'interès municipal per realitzar proves sobre com fer un ús més flexible de l'espai públic. En un termini de dos mesos, es valorarà la seva efectivitat.

La Ronda de Ponent és el vial de circumval·lació que va des del pont de la carretera d'Olesa fins a l'avinguda de Béjar, i que segueix el curs del transvasament de la riera del Palau al sector oest de Terrassa. Té uns 7 quilòmetres de longitud i travessa els barris de la Maurina, Can Boada Casc Antic, Poble Nou - Zona Esportiva, Can Boada del Pi i Roc Blanc.