Terrassa amplia la programació d'activitats durant la Setmana de la Ciència

Del 9 al 18 de novembre s'han programat un total de 46 activitats organitzades per l'Ajuntament, la UPC, el mNACTEC o el CDMT

Setmana de la Ciència 2018Terrassa se suma, un any més, a la celebració de la Setmana de la Ciència. Enguany se celebra la 23a edició d'un certamen de caràcter anual que s'ha convertit en l'esdeveniment de divulgació de la ciència més important d'Europa.

Del 9 al 18 de novembre, Terrassa acollirà un total de 46 activitats relacionades amb la ciència amb l'objectiu de fomentar l'interès a l'entorn de l'àmbit científic i del coneixement, així com també poder mostrar els darrers avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera.

Enguany s'ha duplicat pràcticament el nombre d'activitats programades respecte a l'any passat (24 durant el 2017) gràcies a la col·laboració i el treball conjunt desenvolupat pels diferents organismes i institucions implicats en la Setmana de la Ciència a Terrassa. El regidor d'Universitat i Innovació, Adrián Sánchez, ha destacat que "Terrassa, com a ciutat universitària i com a pol d'innovació i coneixement, ha treballat conjuntament amb les entitats implicades en la Setmana de la Ciència, convidant també a d'altres agents, amb la intenció de donar un nou impuls i promoure aquestes activitats conjuntament per tal de fomentar i potenciar la divulgació del coneixement i de la ciència a la ciutat i fer més visibles també les accions que s'organitzen al voltant de la Setmana de la Ciència a casa nostra".

D'aquesta forma, Terrassa acollirà un total de 46 activitats organitzades pel Servei d'Universitats i Innovació de l'Ajuntament de Terrassa, l'Escola Superior d'Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), la BCT Xarxa, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), el Museu de Terrassa, el Centre de Documentació i Museu Tèxtil (CDMT) i la Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT). Un seguit d'accions i activitats que engloben des de conferències a tallers, passant per visites, activitats de portes obertes o diferents jornades al voltant de la ciència i la divulgació científica.

Segons ha explicat el regidor d'Universitats: "Amb aquest exercici de treball conjunt entre entitats i institucions es vol, d'una banda, estimular que es facin més activitats a la ciutat durant la Setmana de la Ciència. També que la ciutadania de Terrassa tingui un coneixement més proper i accessible a tota la informació relacionada amb l'esdeveniment i fer alhora més visibles tots els agents que participen i que tenen en la ciència la seva raó de ser. Tot plegat amb l'objectiu final d'incrementar el nostre paper divulgador i contribuir així a què la ciència i el coneixement s'apropin a la ciutat i a tots els terrassencs i les terrassenques".

Les activitats de la Setmana de la Ciència a Terrassa començaran el divendres 9 de novembre amb el Taller de Restauració "La Ciència en pro de l'eternitat dels teixits" al CDMT i amb l'inici del "Hack&Health 2018", el Hackaton de Big Data i Salut.