L'encesa de l'enllumenat de Nadal a la plaça del Primer de Maig marcarà l'inici del cicle nadalenc a Terrassa

El 30 de novembre, la plaça serà l'escenari de l'encesa de l'enllumenat de Nadal i l'1 de desembre s'inauguraran el pessebre i la Fira de Santa Llúcia

Llums de NadalEl divendres 30 de novembre l'Ajuntament de Terrassa inaugurarà l'enllumenat nadalenc de la ciutat en un acte que tindrà lloc a Sant Pere Nord. A partir de les 16.30 h la plaça del Primer de Maig serà l'escenari d'un acte obert a tota la ciutadania amb tallers infantils, xocolata calenta i l'espectacle d'animació musical "El Criceto". A les 17.45 h està previst que l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, inauguri de forma oficial l'enllumenat nadalenc que marcarà l'inici del cicle de Nadal a la ciutat.

El tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado ha explicat que "Enguany l'encesa de llums de Nadal s'ha traslladat a Sant Pere Nord amb un doble objectiu: donar resposta a algunes de les demandes del sector comercial i reforçar el comerç de proximitat i els eixos comercials celebrant un acte de ciutat com és l'encesa de l'enllumenat de Nadal, previ a la inauguració del pessebre i la Fira de Santa Llúcia de dissabte amb una programació conjunta i dividida en dues parts".

A finals del passat mes d'octubre van començar els treballs d'instal·lació de l'enllumenat i l'ornamentació de Nadal a diferents punts de la ciutat. Enguany, Terrassa comptarà amb un total de 509 punts de llum. Entre aquests punts lumínics destaca la iniciativa iniciada fa dos anys i amb la que algunes de les xemeneies més representatives de la ciutat lluiran un enllumenat especial. És el cas de les situades a la plaça Nova, la plaça Didó, la plaça de l'Anònima i la plaça de Salvador Espriu.

La instal·lació i encesa dels llums i l'ornamentació de Nadal a Terrassa s'emmarca dins el programa de dinamització comercial i de les diferents activitats culturals i lúdiques impulsades per l'Ajuntament al voltant de les festes nadalenques. Un any més, el Servei de Comerç ha acordat amb els eixos i associacions de comerciants la selecció dels elements lumínics. Aquest any, l'Ajuntament de Terrassa destina un pressupost total de 105.000 euros d'aportació íntegrament municipal per a l'enllumenat de Nadal i els diferents elements lumínics i d'ornamentació.

Tots els elements lumínics instal·lats són de baix consum, amb tecnologia LED per afavorir una major eficiència energètica. Les zones de la ciutat on s'han instal·lat aquests punts de llum són:

 • Centre històric (Cremat, Gavatxons, Font Trobada, Raval de Montserrat, Unió, pl. de Salvador Espriu, Rutlla, del Vall, Sant Pere, pl. Saragossa, Camí Fondo, Cardaire, Nou de Sant Pere, Major, Font Vella, pl. del Dr. Ventalló, Mosterol, pl. Didó, Portal de Sant Roc, pl. Vella, Església, Jaume Cantarer, Joan Coromines, la Rasa, pl. del Dr Cadevall, de la Palla,  Iscle Soler i Portal Nou)
 • Rambla d'Ègara  
 • Vapor Gran
 • Sant Pere
 • Sant Pere Nord
 • Ca n'Aurell
 • Ca n'Anglada
 • Av. Jacquard / Colom
 • La Maurina
 • Roc Blanc
 • Av. Josep Tarradellas
 • Can Roca
 • Renfe / Vint-i-dos de juliol
 • Rotonda cruïlla ctra. de Martorell / Rambla d'Ègara

L'adjudicació de l'enllumenat i ornamentació de Nadal a la ciutat a Terrassa es fa mitjançant concurs públic. En la valoració de les ofertes intervenen les entitats de comerç mes representatives de la ciutat per tal de fixar els criteris estètics, creativitat en els element presentats, tipus de llums, o quantitat d'elements. La valoració de la part tècnica i l'oferta econòmica es fa mitjançant la mesa tècnica de contractació. Enguany, l'empresa guanyadora ha estat Ingeniería, Control y Transferencia de Tecnología, S.A. - ICTT. L'enllumenat nadalenc s'encendrà per primer cop el proper 30 de novembre i cada dia, fins al 7 de gener, s'encendrà simultàniament amb l'enllumenat públic i s'apagarà a les 22.30 h.

Inauguració del Pessebre i la Fira de Santa Llúcia

L'inici del cicle de Nadal a Terrassa culminarà el dissabte 1 de desembre amb la inauguració de la Fira de Sant Llúcia i del Pessebre situat al Raval de Montserrat. A partir de les 17.30 h, l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, acompanyat d'altres membres de la Corporació Local, farà una visita a la Fira de Santa Llúcia, a la plaça Vella. Posteriorment, es desplaçaran fins al Raval de Montserrat on està prevista la inauguració del pessebre de la ciutat d'aquest any. L'Agrupació de Pessebristes de Terrassa ha estat l'encarregada de la instal·lació per novè any consecutiu. Enguany, el pessebre reprodueix un conjunt ambientat del segle I, format per una muralla en ruïnes on s'han aprofitat algunes parets per construir-hi una establia adossada que dona cobertura al Naixement. L'obra s'ubica en una superfície enjardinada de 40 m2. Els materials emprats han estat: fusta, poliestirè expandit i extrudit, pastes de revestiment i pintures. Jordi Rodó i Puigoriol ha estat l'autor del disseny i director del projecte, que ha comptat amb la col·laboració d'Antonio López, Avel·lí Rodríguez, Ricard Verdaguer, Francesc Clotet i Marcos Segura per a la seva construcció. El Servei de Cultura i personal del Servei de Gestió de l'Espai Públic municipal s'han encarregat del transport, muntatge de la infraestructura i l'enjardinament de tot l'espai.

Amb posterioritat a la inauguració del pessebre s'iniciarà la tradicional Cantada de Nadales a l'atri de l'Ajuntament per part de Terrassa Ciutat Coral, una entitat que agrupa diferents entitats corals de Terrassa. La cantada d'enguany comptarà amb deu cors i més d'un centenar de cantaires. Un cop finalitzada l'actuació, el grup de saxos del Conservatori de Terrassa acompanyarà els assistents en cercavila fins a la plaça Vella, on continuaran la seva actuació.