El volum de tràmits per Internet a l'Ajuntament de Terrassa creix un 30% durant 2018

L'any passat es van fer gairebé 90.000 gestions per via telemàtica

captura de pantalla de la Seu ElectrònicaL'Ajuntament de Terrassa va registrar el 2018 un total de 89.788 gestions a través de la seva Seu Electrònica. La xifra representa un increment del 30,37% respecte el volum de tràmits per Internet registrats el 2017 (68.870). Aquest és un dels increments interanuals més importants registrats en l'evolució de la tramitació electrònica des de 2008, moment a partir del qual es començava a oferir la totalitat dels tràmits municipals per via telemàtica.

L'Ajuntament de Terrassa va ser un dels primers que va oferir l'opció de fer tràmits per Internet, el 2003. El ventall de tràmits disponibles va anar augmentant fins el 2008, quan va arribar al 100%. Al llarg d'aquests deu anys, l'Ajuntament ha passat de registrar 10.501 tràmits per Internet el 2008 a 89.788 el 2018. El volum de tràmits telemàtics, doncs, s'ha multiplicat per 8,55 aquesta dècada.

Qualsevol persona que necessiti fer algun tràmit amb l'Ajuntament de Terrassa ho pot fer a través de la Seu Electrònica. A la secció "La meva carpeta" es poden consultar les dades personals pròpies i els documents generats en la relació l'Ajuntament (instàncies, justificants de rebut, volants de padró, etc.) i efectuar pagaments pendents. Una de les darreres millores ha estat oferir la possibilitat de veure els serveis públics més propers al domicili: les oficines d'atenció ciutadana, el centre d'atenció primària, els centres educatius i el col·legi electoral de referència.

Accedir a "La meva carpeta" és molt senzill: només cal disposar d'un dels certificats digitals que admet la Seu Electrònica o bé entrar-hi amb l'idCAT Mòbil, sense necessitat d'instal·lar cap programa ni memoritzar cap contrasenya.

Recordem que també hi ha l'opció de fer els tràmits per telèfon, trucant gratuïtament al 010, o presencialment, i que en aquest darrer cas, ara es poden evitar cues i temps d'espera sol·licitant cita prèvia a https://citaprevia.terrassa.cat/ o al mateix 010.