L'Arxiu Històric acull un cicle de conferències pels 40 anys d'ajuntaments democràtics

El cicle l'organitza el CEHT amb la col·laboració de l'Ajuntament de Terrassa

Arxiu Històric de TerrassaAmb motiu del 40è aniversari dels ajuntaments democràtics, que es commemora enguany, l'Arxiu Històric de Terrassa – Arxiu Comarcal del Vallès Occidental acollirà aquesta setmana un cicle de conferències sobre el govern de la ciutat en la república, el franquisme i la democràcia, organitzat pel Centre d'Estudis Històrics de Terrassa amb la col·laboració de l'Ajuntament de Terrassa. El cicle, titulat «Com s'ha governat Terrassa durant el segle XX» es desenvoluparà els dies 3 i 4 de desembre.

La primera sessió, el dia 3 a les 18.30 h, inclourà dues conferències. La primera porta per títol «Els ajuntaments republicans», i anirà a càrrec de Josep Puy, doctor en història i professor a l'UAB. La segona serà «Els ajuntaments franquistes» per Bernat Pizà, historiador membre del CEHT i professor.

La sessió del dia 4 , a les 18 h, començarà amb «El primer ajuntament democràtic. 1979-1983», a càrrec de Manel Márquez, doctor en història, professor i membre del CEHT. A continuació serà el torn de «Les dones al primer ajuntament democràtic», a càrrec de Teresa Rodríguez, historiadora i professora, també membre del CEHT. La sessió es tancarà amb un debat amb alguns dels protagonistes dels fets relatats durant el cicle, moderat per Bernat Pizà.

Ambdues sessions tindran lloc a l'Arxiu Històric de Terrassa – Arxiu Comarcal del Vallès Occidental (c/Baldrich, 268).