Terrassa fa un pas més en l'Agenda Urbana, amb la signatura de protocol de desenvolupament amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana

Des de l'Ajuntament es treballa des de fa mesos en l'elaboració de l'Agenda Urbana municipal, una estratègia de futur que comptat amb el consens i la participació com a punt de partida

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha signat aquest matí a Barcelona el protocol per al desenvolupament de l'Agenda Urbana, amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez. Aquest document, representa l'estratègia del full de ruta que seguiran les ciutats amb horitzó 2030, basat en la cooperació entre administracions, per assolir ciutats justes, solidaries, sostenibles i amb igualtat de gèneres. L'acte, que s'ha celebrat a la Delegació del Govern estatal a Catalunya, ha comptat també amb l'assistència de la delegada del Govern, Teresa Cunillera, i del secretari general de l'Agenda Urbana i Habitatge, David Lucas; així com d'alcaldes i alcaldesses dels ajuntaments de Granollers, Gavà, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramanet, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans i representants de la Diputació de Barcelona, que també han signat el protocol. 

Per a l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, la signatura d'avui representa «una passa més en la voluntat d'aquest Govern municipal de disposar d'un document estratègic que marqui el futur de la ciutat, i on es consolidin aspectes com la sostenibilitat social o el compromís medioambiental com a prioritats en el  desenvolupament urbà». La ciutat de Terrassa ja treballa des de fa mesos en l'elaboració de l'Agenda Urbana municipal, un procés basat en el consens de ciutat, on es compta amb la implicació de tots  els grups polítics municipals, dels agents socioeconòmics, així com de la pròpia ciutadania. Segons l'alcalde, «a finals de setembre esperem comptar amb un primer document, iniciar les fases de participació ciutadana, i pel desembre poder aprovar un primer document que maqui l'estratègia de futur en temes com Territori; Ciutat i Demografia; Canvi climàtic i resiliència; Sostenibilitat i medi ambient; Mobilitat Sostenible; Cohesió Social; Economia; Habitatge; Digitalització; i Millora de la Democràcia». 

A l'acte d'aquest matí, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha defensat que l'Agenda Urbana Espanyola representa un nou contracte social amb la ciutadania, basat en la cooperació entre administracions. Així ho ha expressat després de la signatura dels set protocols d'actuació subscrits amb els ajuntaments assistents aquest matí.

La ministra ha agraït als municipis la voluntat de sumar-se a l'estratègia de l'Agenda Urbana, com a punt de partida per millorar la qualitat de vida de les persones. En aquest sentit, entre d'altres, la ministra ha destacat el compromís mediambiental i de sostenibilitat social de Terrassa com a base per a l'elaboració de l'Agenda Urbana municipal per assolir ciutats justes, solidaries, que lluitin contra la pobresa, que tinguin en compte la igualtat de gèneres, així com ciutats adaptades al canvi climàtic, eficients energèticament, compromeses per una mobilitat sostenible i l'accessibilitat universal, i sense fractures socials.