L'Ajuntament de Terrassa s'ofereix per donar suport i ajut humanitari als refugiats sirians

L'alcalde, Jordi Ballart, ha enviat avui una carta al ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García Margallo, on ofereix la col·laboració del consistori a les diferents administracions i autoritats per oferir una resposta humanitària

Ajuntament de TerrassaL'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha tramès avui una carta al ministre d'Afers Exteriors i Cooperació del Govern espanyol, José Manuel García Margallo, on "per coherència amb el sentit majoritari de la ciutadania", es posa a disposició del Govern espanyol, del Govern català i de les autoritats i institucions europees per col·laborar en tot allò que estigui a l'abast de l'Ajuntament de Terrassa per donar una resposta humanitària a les persones i famílies que fugen de la guerra i la violència i aspiren a trobar refugi i seguretat a Europa.

Ballart també expressa la voluntat del consistori de col·laborar amb les diverses iniciatives que puguin sorgir per treballar en aquest sentit "suplint la pobre resposta del Govern espanyol i de la Unió Europea".

En la missiva, l'alcalde de Terrassa adverteix al ministre d'Afers Exteriors que: "Davant de la greu crisi migratòria i humanitària que estem vivint en les fronteres d'Europa, la passivitat, la indiferència o el regateig entre països no són reaccions admissibles. Una gran majoria de ciutadans i ciutadanes sentim vergonya i indignació quan veiem que moltes institucions europees, a diferents nivells, no s'estan comportant a l'alçada ni de la història ni dels principis i ideals que formen part de la identitat d'Europa".

Ballart recorda que: "Ens trobem davant d'una situació d'emergència humanitària sense precedent en molt de temps, que posa a prova la nostra capacitat de solidaritat, en primer terme, però també la intel·ligència política, social i econòmica que haurien de presidir l'actuació europea i espanyola en les actuals i dramàtiques circumstàncies".

Finalment, l'alcalde creu que és possible i viable desenvolupar polítiques sensates i generoses d'acollida, al mateix temps que garantir l'estabilitat i la convivència en els països que reben aquests refugiats. Segons Ballart, el més important és: "respondre al repte humanitari i ser dignes de la història i els valors d'Europa". En aquest sentit, l'alcalde remarca que Terrassa ha estat sempre una ciutat d'acollida i solidària, referent en cooperació internacional, dedicant l'1% dels ingressos propis a projectes de cooperació a països del sud.