L'Ajuntament ha iniciat els tràmits per semaforitzar tres nous punts de la ciutat

En la planificació dels proper mesos hi figura la cruïlla entre el pont de l'avinguda Jacquard amb el carrer del Castell, la de l'avinguda de Josep Tarradellas amb el carrer de Balmes, i la cruïlla de l'avinguda de Vallès a l'alçada de la passarel·la de Sant Llorenç

L'Ajuntament ha iniciat els tràmits necessaris per semaforitzar tres punts de l'entramat de carrers i avingudes, en el marc de la millora continua de la seguretat viària a la ciutat. El primer dispositiu semafòric que està previst que s'instal·li aquest estiu és el del pont de l'avinguda de Jacquard amb el carrer del Castell, per tal de donar més seguretat al pas de vianants existent.

Posteriorment, s'ha programat la semaforització de la cruïlla entre l'avinguda de Josep Tarradellas i el carrer de Balmes. Aquesta actuació ja constava en la programació de control i seguretat que el servei municipal de Mobilitat elabora anualment, no obstant, arrel de les peticions rebudes per part del veïnat i el greu accident ocorregut la setmana passada, l'Ajuntament agilitzarà la seva col·locació. Fins ara, la intersecció entre l'avinguda de Josep Tarradellas i el carrer de Balmes disposava d'una senyalització reforçada, que indicava l'existència del pas de vianants per incrementar-ne la seguretat, ja que els estudis d'accidentalitat registrats en els darrers anys, es qualificava aquesta intersecció com un punt de baixa sinistralitat viària.

D'altra banda, també es col·locarà un semàfor a l'avinguda de Vallès amb la passarel·la de Sant Llorenç, amb l'objectiu d'incrementar la seguretat al recorregut de vianants generat per la nova configuració de la rampa, que s'urbanitzarà properament. Aquesta actuació està prevista per al mes d'octubre.

 

Millora continuada de la seguretat viària

Els serveis de Seguretat i Mobilitat municipals realitzen un treball d'anàlisi i supervisió de l'entramat de carrers i avingudes de la ciutat per incrementar i garantir la seguretat tant de vianants com de persones conductores. En aquest sentit, el passat dia 7 de juny ja es va posar en marxa un nou semàfor a la cruïlla de l'avinguda de Béjar amb el carrer de Consell de Cent, seguint la planificació establerta.

Durant el 2023, l'Ajuntament ja va instal·lar tres nous semàfors a les següents cruïlles:

  • Carrer del Dr. Cistaré amb l'avinguda de Béjar
  • Ronda Ponent amb el carrer de Mª Auxiliadora
  • Carretera Montcada amb el carrer de Miquel Servet

D'altra banda, es van col·locar vuit càmeres en vuit cruïlles semaforitzades per controlar i poder denunciar els vehicles que cometen infraccions.

Així mateix, l'Ajuntament ha dut a terme en els darrers anys diferents actuacions per a millorar l'accessibilitat de diverses cruïlles a la ciutat; també ha executat projectes d'ampliació d'espais per a vianants i està treballant en un canvi modal de la mobilitat per incrementar l'ús del servei municipal d'autobusos, per reduir el risc d'accidentalitat.