El Centre d'Informació Ambiental Bonvilar (CIAB) publica el nou programa d'activitats per descobrir l'Anella Verda

Les propostes de lleure tindran lloc els caps de setmana de maig a novembre

L'objectiu de la programació que, any rere any, ofereix el Centre d'Informació Ambiental Bonvilar (CIAB) és donar a conèixer l'Anella Verda i els entorns de Bonvilar, que tenen un gran valor ecològic i social. Enguany, es proposen nou activitats, previstes des de maig fins a novembre -excepte l'agost-, entre les quals destaquen com a novetats l'itinerari guiat per visitar l'ermita de Santa Magdalena i  el taller infantil  per fer un punt de llibre. Aquest programa recupera, d'altres edicions, la visita guiada al Parc Audiovisual, la recollida de residus i la recerca del tresor la nit de Halloween, per la bona acollida que ha tingut  en els darrers anys. Totes elles són activitats gratuïtes i estan destinades a un públic infantil i familiar. Tot i així, per participar cal fer inscripció prèvia al telèfon 93 785 54 61, ja que les places són limitades.

El programa d'activitats del CIAB s'inicia aquest diumenge, 1 de maig, amb la celebració d'un taller per fer un punt de llibre. Continuarà el 29 de maig, amb una recollida de deixalles a l'Anella Verda; el 19 de juny, amb un itinerari guiat que dona la volta als camps de les finques de Can Petit, Santa Magdalena de Puigbarral i l'Arrugada, que inclou la visita a l'ermita de Santa Magdalena; el 10 de juliol, amb un geocaching per descobrir un tresor amagat els entorns del CIAB; el 4 de setembre, amb un taller d'estampació; el 25 de setembre, amb un itinerari guiat per majors de 60 anys pel camí vell de Sant Quirze; el 16 d'octubre, una visita guiada al Parc Audiovisual de Catalunya i el 21 d'octubre, amb la celebració de la nit de Halloween a l'Anella Verda. Tanca la programació l'itinerari guiat el torrent de la Riereta, previst pel diumenge, el 20 de novembre.
                                                                                                                   
La majoria d'aquestes activitats es realitzen o tenen com a punt de partida el CIAB, que ofereix els seus visitants els serveis d'informació, una àrea de lleure amb taules de fusta, contenidors per classificar les deixalles, una sala polivalent i una zona d'aparcament. Els seus entorns tenen un elevat valor paisatgístic i són ideals per passejar i gaudir de la natura.

El CIAB està situat al camí dels Plans de Bonvilar, 40. Està obert tots els caps de setmana i festius, d'abril a novembre, excepte l'agost, de 9 a 17 h. L'accés a aquesta àrea es pot fer, fàcilment, amb autobús (L1 de TMESA, que arriba fins a la residència de Mossèn Homs), en bicicleta o a peu. 
                                                                                                                                                         
El programa es pot consultar i descarregat a https://www.terrassa.cat/mediambient i a  https://anellaverda.terrassa.cat/. La difusió es farà per les xarxes socials de Medi Ambient: Instagram (@terrassamediambient), Twitter (@trsmediambient) i Facebook (@Terrassamediambient).       

L'Anella Verda és tot l'espai no urbà de Terrassa, de 4.400 hectàrees, que combinen boscos, camps i torrents i que és el nostre patrimoni natural, ja que té un  gran valor ambiental, paisatgístic, cultural, social i econòmic. Un dels elements més singulars és el camí circular de 35 km que dona la volta sencera al terme municipal.  Amb l'Anella Verda es  vol fomentar un ús social i responsable de l'entorn  garantir la pervivència dels connectors ecològics que protegeixen Terrassa; recuperar les funcionalitats econòmiques dels camps, promovent l'activitat de les masies i del sector primari, en general.