A punt el dispositiu municipal per a la jornada electoral de diumenge

Més de 1.100 persones participen en l'operatiu de les eleccions al Parlament Europeu

Dispositiu electoralUn total de 160.398 terrassencs i terrassenques estan cridats a les urnes a les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny. Del total d'electors, 457 són persones d'altres països de la Unió Europea que han sol·licitat exercir el dret a vot en aquestes eleccions. Entre aquests electors destaquen les nacionalitats italiana (199), romanesa (58) i francesa (54).

A la ciutat hi haurà un total de 261 meses electorals repartides en 54 col·legis electorals (22 escoles i instituts, 29 equipaments cívics i 3 equipaments diversos), sense cap canvi respecte als darrers comicis.

El mapa amb tots els col·legis electorals es pot consultar en el següent enllaç: https://emap.terrassa.cat/eleccions/PDFs/2024_planol_colegis_electorals_A3.pdf, i la consulta d'inscripció al cens o del col·legi electoral es pot fer a través de la pàgina web de l'Ajuntament de Terrassa, trucant al telèfon d'informació municipal 010 o a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral: 901 101 900. El mateix diumenge 9 de juny també es podran fer aquestes consultes a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de plaça Didó (que restarà oberta de 8 del matí a 8 del vespre), trucant al telèfon 010 o adreçant-se al personal representant de l'administració acreditat als col·legis electorals.

D'altra banda, més de 1.100 persones participaran en l'operatiu d'aquest diumenge. El gruix correspon a 783 membres de meses, 75 representants de l'administració i 74 transmissors de dades, als qui caldria afegir les forces de seguretat, equips de muntatge, conserges, personal de neteja, informadores i notificadores, entre d'altres.

L'Ajuntament de Terrassa coordina el dispositiu electoral, amb la implicació d'altres administracions, com ara la Subdelegació del Govern a Barcelona i la Junta Electoral de Zona.

Com és habitual, la Creu Roja farà l'acompanyament als col·legis electorals de les persones amb mobilitat reduïda que ho hagin demanat en el termini establert.

Informació de la jornada

L'Ajuntament de Terrassa posarà en marxa un dispositiu informatiu per a la jornada electoral d'aquest diumenge, 9 de juny, amb l'objectiu de mantenir informada la ciutadania i els mitjans de comunicació a través de diferents canals. El web municipal tindrà un apartat (www.terrassa.cat/eleccions) dedicat a les eleccions, al qual es podrà accedir a través de la pàgina principal. Un cop tancada la votació, la web municipal enllaçarà amb l'apartat de la web del Govern on apareixeran les dades de l'escrutini corresponent a la ciutat de Terrassa. De cara a dilluns, amb el 100% de l'escrutini, la pàgina www.terrassa.cat/eleccions oferirà tots els resultats dels comicis a Terrassa i les dades segregades per districtes i barris.

L'Ajuntament informarà també al llarg de la jornada electoral a través de les xarxes socials X, Facebook i Instagram de les possibles incidències que es puguin registrar durant la jornada electoral.