Ajuntament i Cambra impulsen la cinquena edició del programa de suport a la internacionalització d'empreses

Sis empreses terrassenques seran seleccionades per rebre acompanyament especialitzat en els seus processos d'internacionalització

L'Ajuntament de Terrassa i la Cambra de Comerç de Terrassa posen en marxa la cinquena edició del programa de suport a la internacionalització d'empreses locals, fruit d'un conveni bianual que es va signar el passat 2022.

En aquesta convocatòria es donarà suport a sis empreses locals que hagin iniciat un procés d'internacionalització, tant si es troben en fase d'iniciació, consolidació o diversificació. Les empreses seleccionades seran avaluades per determinar les seves necessitats i rebre acompanyament personalitzat a través de diferents línies de treball, en funció del seu estat d'internacionalització. Es treballarà, contemplant les característiques de cada empresa, en l'anàlisi de priorització de mercats i valoració del potencial del producte, la definició del perfil dels partners i dels canals de distribució en destí, la planificació i preparació de l'estratègia d'internacionalització, la preparació de condicions per a iniciar negociacions internacionals, la recerca de contactes en mercats objectiu o l'anàlisi de fluxos comercials d'importació i exportació.

Per a la tinenta d'alcalde de Promoció econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, «apropar la internacionalització a les empreses és oferir al nostre teixit empresarial noves oportunitats de futur. Els canvis sociopolítics i les tendències tecnològiques evolucionen a un ritme tant accelerat que, inevitablement, afecten a l'activitat de les nostres empreses i per això hem els volem donar les eines i el suport per poder dur a terme processos amb tant de valor com la internacionalització, que moltes desconeixen els mecanismes per dur-la a terme».

Per al responsable d'Assessoria Jurídica Internacional de la Cambra de Comerç de Terrassa, Daniel González, «està en l'ADN de la Cambra de Comerç de Terrassa ajudar en la internacionalització del teixit empresarial de la demarcació i creiem fermament que, fer créixer el negoci, és avançar cap a la internacionalització. En aquest sentit, les empreses han de conèixer els canvis que en els darrers dos o tres anys ha patit el procés d'internacionalització. La sortida a l'exterior, la recerca de nous mercats i potencials clients, ja no s'afronta igual que abans de la pandèmia. Des de la Cambra treballem per poder mostrar aquests canvis a les empreses».

El projecte es va iniciar l'any 2017 i va prendre impuls arrel de la crisi sanitària. Es tracta d'una iniciativa cofinançada per l'Ajuntament de Terrassa i la Cambra de Comerç de Terrassa, amb el que la formació no té cap cost per a les persones que vulguin expandir el seu negoci.

Al llarg de les quatre anteriors edicions han participat 33 empreses locals que han arribat a països com Polònia o Mèxic, entre d'altres, i les persones participants han valorat globalment el programa amb una puntuació de 8,6 sobre 10, suposant un impacte positiu sobre el teixit productiu de la ciutat.

El període d'inscripcions d'aquesta cinquena convocatòria estarà obert fins el proper dia 20 de març, quan les propostes seran valorades en el comitè de treball, conformat per membres de l'Ajuntament i la Cambra de Comerç de Terrassa. La setmana del 14 d'abril es donaran a conèixer les empreses seleccionades per participar en aquesta edició.

Les candidatures es poden presentar a través del següent enllaç.