Ajuntament i Creu Roja coordinen el servei per facilitar el vot de les persones amb mobilitat reduïda

Voluntaris i voluntàries de Creu Roja faran acompanyaments durant la jornada electoral del 10 de novembre

L'Ajuntament de Terrassa i la delegació local de Creu Roja han coordinat una vegada més el servei d'acompanyament a les persones amb problemes de mobilitat per a les pròximes eleccions generals del 10 de novembre. L'objectiu és facilitar l'exercici del dret de vot a la ciutadania de Terrassa amb problemes de mobilitat i sense mitjans propis per desplaçar-se fins al col·legi electoral.

De forma gratuïta, l'Oficina Local de la Creu Roja ofereix a la ciutadania un dispositiu format per un vehicle adaptat, una ambulància i quatre persones voluntàries. Els voluntaris i voluntàries de Creu Roja s'encarregaran d'acompanyar les persones que ho hagin sol·licitat al seu col·legi electoral i de la posterior tornada al lloc d'origen. El servei d'acompanyament funcionarà de 9 a 15 h i de 16 a 19 h.

Per sol·licitar aquest servei d'acompanyament cal posar-se en contacte amb l'Oficina Local de Creu Roja de Terrassa al telèfon 93 788 14 41 en horari de 9 a 14 h i de 15 a 17 h, o per correu electrònic a [email protected]. El termini per sol·licitar-lo finalitzarà el 7 de novembre. Les persones que sol·licitin el servei dins del termini establert rebran una trucada un o dos dies abans de la jornada electoral per tal d'acordar l'horari de recollida i la confirmació del col·legi electoral corresponent. La recollida per anar a votar es farà segons ordre de proximitat.

El servei també es pot demanar el mateix dia de les eleccions, tot i que no es garanteix que estigui disponible i tindran prioritat les persones que l'hagin demanat amb antelació. En cas de demanar-lo el mateix dia cal trucar al 647 779 959.

Les persones hospitalitzades i/o que visquin en residències que vulguin anar a votar hauran de demanar-ho al seu centre i a través d'aquests es realitzaran les gestions adients per facilitar el seu transport fins al col·legi electoral.

Les persones usuàries han de portar el DNI o passaport en vigor i la targeta informativa del cens electoral, per tal de poder dur a terme el servei d'acompanyament amb agilitat i eficiència.