Ajuntament i Creu Roja coordinen un servei per facilitar el vot de les persones amb problemes de mobilitat

Personal voluntari de Creu Roja farà acompanyaments durant la jornada electoral

L'Ajuntament de Terrassa i la delegació local de Creu Roja han coordinat una vegada més el servei d'acompanyament a les persones amb problemes de mobilitat per a les pròximes eleccions al Parlament Euopeu del pròxim 9 de juny. L'objectiu és facilitar, mitjançant el servei d'acompanyament, l'accés a l'exercici del dret de vot dels ciutadans i ciutadanes de Terrassa que tenen problemes de mobilitat i que no tinguin mitjans propis per desplaçar-se fins al col·legi electoral. Els voluntaris i voluntàries de Creu Roja seran els encarregats d'acompanyar les persones que ho hagin sol·licitat al seu col·legi electoral i de tornar-les al lloc d'origen. Amb aquesta consolidada activitat, la Creu Roja pretén complir el seu mandat institucional d'estar cada cop més a prop de les persones.

L'Oficina Local de la Creu Roja, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Terrassa, posa a disposició de la ciutadania, de forma gratuïta, un dispositiu format per dos vehicles adaptats i vuit persones voluntàries. El servei d'acompanyament funcionarà durant la jornada electoral en l'horari de 9 a 19 h.

Per sol·licitar el servei d'acompanyament fins al corresponent col·legi electoral i el posterior retorn al lloc d'origen, cal posar-se en contacte amb l'Oficina Local de Creu Roja Terrassa al telèfon 93 788 14 41 de 9 a 14 h de dilluns a divendres i de 15 a 17 h de dilluns a dijous, o bé per correu electrònic a [email protected], facilitant les dades següent:

  • Nom complert de la persona que ha de votar
  • No d'identificació de la persona que ha de votar
  • Adreça completa on cal recollir i retornar a la persona que ha de votar
  • Col·legi electoral on la persona ha de votar
  • Telèfon de contacte
  • Breu descripció del tipus de mobilitat o altres requeriments de la persona (cadira de rodes, crosses, etc)

El termini per sol·licitar el servei d'acompanyament finalitzarà el dia 31 de maig. Totes aquelles persones que sol·licitin aquest servei dins del termini establert rebran una trucada entre un i dos dies abans de la jornada electoral per tal d'acordar l'horari de recollida i la confirmació del col·legi electoral corresponent. La recollida per anar a votar es farà al llarg del matí i la tarda, segons ordre de proximitat. Les persones que visquin en una llar de gent gran que vulguin anar a votar hauran de demanar-ho al seu centre i a través d'ells es duran a terme les gestions adients per facilitar el seu transport fins al col·legi electoral.