Ajuntament i Generalitat acorden un Pacte de Salut que inclou la construcció de dos nous CAP i un CUAP a la ciutat

El conseller de Salut, Manel Balcells, també ha anunciat el canvi de gestió del CAP Can Roca, que passarà íntegrament al Consorci Sanitari de Terrassa

El conseller de Salut amb l'alcalde i els portaveus al Saló de SessionsL'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells, han anunciat avui un Pacte de Salut per la ciutat de Terrassa per millorar el sistema de salut de la ciutat i l'atenció primària. Entre els compromisos anunciats, destaca l'anunci de la futura creació d'una nova Àrea Bàsica de Salut (ABS) a la ciutat, que comptarà amb un CUAP (Centre d'Urgència d'Atenció Primària), juntament amb un nou Centre d'Atenció Primària (CAP). La ubicació prevista per aquest nou recurs sanitari serà en el solar entre els carrers de Marinel·lo Bosch i Pau Marsal, a l'alçada de la plaça dels Països Catalans, en un solar que cedirà l'Ajuntament de Terrassa, que iniciarà en breu els tràmits per a l'adaptació d'usos. Amb aquest nou recurs sanitari es preveu descongestionar els centres d'atenció primària de Sant Llàtzer i Terrassa Est.

A més, també s'ha anunciat la construcció del nou CAP Nord, que substituirà l'actual, ampliant així l'espai assistencial, per donar servei a la ciutadania adscrita a aquest recurs. Aquest nou equipament es preveu en un solar ubicat en el mateix terreny que s'habilitarà el Parc de la República, en una pastilla entre els carrers de Provença i l'avinguda de Béjar.

Per a l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, "avui és un dia històric per la ciutat: posem al dia el mapa de recursos i equipaments sanitaris a Terrassa i ho fem amb un pacte ampli, amb la voluntat que s'hi puguin afegir els partits polítics i entitats de la ciutat». Ballart ha mostrat «satisfacció per aquest avanç important. Estem parlant d'un moment de grans inversions a la ciutat, potser el moment en època democràtica en què més recursos s'abocaran per millorar la sanitat a la ciutat, exceptuant la construcció de l'Hospital de Terrassa». En aquest sentit, l'alcalde ha destacat que «aquestes millores són fruit del treball realitzat des de l'ajuntament amb el Departament de Salut per trobar solucions a la situació de la xarxa d'atenció primària de la ciutat en la que hem estat treballant durant tot el mandat. Des d'aquest Govern, tornem a expressar a la conselleria el nostre compromís de màxima corresponsabilitat en totes les decisions».

En la seva visita a la ciutat, el conseller Balcells també ha anunciat que les derivacions hospitalàries del CAP can Roca passaran a ser gestionades pel Consorci Sanitari de Terrassa, una qüestió reivindicada per l'Ajuntament des de la posada en funcionament de l'equipament. A partir d'ara, tota l'atenció i derivacions a especialitats mèdiques també es faran des del Consorci Sanitari de Terrassa, d'aquesta manera, s'assegura el seguiment del pacient durant tot el procés assistencial.

Visita institucional del conseller a Terrassa

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells, ha visitat aquest matí l'Ajuntament de Terrassa, on ha estat rebut per l'alcalde, Jordi Ballart, i els portaveus dels grups municipals al Saló de Sessions, on ha signat el Llibre d'Honor de la Ciutat. L'alcalde i el conseller s'han reunit després a la Seu d'Alcaldia.

Després, s'han dirigit al CAP Can Roca, on s'han reunit amb entitats veïnals i agents socials per explicar les novetats anunciades, i han visitat les instal·lacions de l'equipament.

En acabar, la comitiva s'ha dirigit a l'Hospital de Terrassa per inaugurar les reformes efectuades a la quarta planta, que es recupera per a l'activitat assistencial amb 30 llits d'hospitalització per a pacients amb malalties infeccioses. La superfície total construïda és de 1.202 m2. L'obra ha estat finançada amb una aportació del Servei Català de la Salut de 3.334.731 €.