Amb el nou curs arrencaran tres noves aliances educatives per potenciar centres educatius de la ciutat

Es tracta de l'Escola Font de l'Alba i el Centre Tecnològic Leitat, l'Institut Escola Pere Viver i Taigua i l'Escola Auró i el Centre d'Educació Musical (CEM)

Escola AuróLes escoles Font de l'Alba i Auró i l'Institut Escola Pere Viver desenvoluparan a partir del curs 2023-2024 aliances educatives amb tres entitats de la ciutat que aportaran als centres valor afegit i atractiu, en la línia d'altres aliances educatives impulsades per l'Ajuntament de Terrassa durant aquest mandat. Les tres noves aliances són:

 

 

  • Institut Escola Pere Viver i Taigua, dedicada al cicle de l'aigua
  • Escola Font de l'Alba i Centre Tecnològic Leitat, dedicada a innovació i recerca
  • Escola i Auró i el Centre d'Educació Musical (CEM), dedicada a la música

Les aliances educatives són acords entre un centre educatiu i una entitat, institució o empresa de prestigi que funciona com a centre d'excel·lència. Aquests partners ofereixen als centres educatius el valor afegit que representa organitzar activitats educatives específiques, reforçant el currículum amb aportacions singulars que contribueixen a perfilar la identitat del centre i generen atractiu per a les famílies. La tinenta d'alcalde de Cicles de la Vida i regidora d'Educació en funcions, Teresa Ciurana, ha explicat que: «Les aliances educatives són un perfecte exponent del que han estat els dos grans eixos de la política educativa del Govern municipal en aquest mandat: d'una banda el foment de l'educació a temps complet, connectant els aprenentatges que es fan dins i fora de l'aula; i d'altra l'equitat educativa, és a dir, la igualtat d'oportunitats».     

En els cas de l'Institut Escola Pere Viver i Taigua i de Escola Font de l'Alba i el Centre Tecnològic Leitat, properament s'acabaran de concretar les aportacions dels partners i les activitats educatives que organitzaran. En el cas de l'Escola Auró, el professorat del CEM ensenyarà música a la pràctica totalitat dels grups de l'escola. Com a contrapartida, l'entitat (constituïda com a cooperativa sense ànim de lucre) podrà utilitzar part de les instal·lacions de l'Escola per a oferir a tota la ciutat serveis d'escola de música i conservatori en horari extraescolar. La cessió s'emmarca en el decret d'ús social dels centres educatius, que permet el desenvolupament d'activitat professional a les escoles si és promoguda per entitats sense ànim de lucre.

L'aliança entre l'Escola Auró i el CEM ve a reforçar el projecte ArtInfusions amb l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Terrassa, centrada en les arts plàstiques. Aquesta va ser, precisament, la primera aliança educativa impulsada per l'Ajuntament, el curs 2020-2021. Les dues aliances de l'Escola Auró es complementen i la convertiran en un centre d'experimentació artística integral.

Al llarg del mandat, el Govern municipal ha impulsat tres aliances educatives més, abans de les tres que ara arrenquen. La primera va ser el projecte ArtInfusions entre l'Escola Auró i l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Terrassa. Després va arribar ArtInfusió de dansa entre l'Escola França i LaFACT, el curs 2021-2022, i posteriorment l'aliança Magnet (projecte de la Fundació Bofill) entre l'Escola El Vallès i la Universitat Politècnica de Catalunya, en el curs actual.