Arrenca la tercera edició de Terrassa Tria Futur amb la novetat de la fira presencial

L'espai virtual i la fira presencial sumaran més de 130 activitats i més d'un centenar d'expositors

Terrassa Tria FuturL'Ajuntament de Terrassa posa en marxa la tercera edició de Terrassa Tria Futur, marcada per la novetat d'una fira d'orientació amb caràcter presencial després de dos anys de fira virtual per la situació sanitària. La tinenta d'alcalde de Cicles de la Vida, Teresa Ciurana; la tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín; i la regidora de Joventut, Ona Martínez; han presentat avui la Mostra d'Ensenyament, l'Espai Virtual i la Fira, els tres esdeveniments que conformen Terrassa Tria Futur en aquesta tercera edició.

Així, els dies 10 i 11 de març, el Recinte Firal de Terrassa (pg. del Vint-i-dos de Juliol, 265) acollirà més de 50 estands agrupats en tres zones: una dedicada a centres d'ensenyament, una altra a institucions i entitats i una tercera a empreses. Aquest espai acollirà més d'una vintena d'empreses de la ciutat convidades per l'Ajuntament, agrupades en tres cadenes de valor representatives de la ciutat: salut, energies renovables i tèxtil. Prop d'una vintena més participaran també a la fira organitzant activitats. 

Diversos centres de secundària han concertat visites a la fira i s'espera rebre prop de 2.000 estudiants, sobretot en horari de matí. L'obertura durant les tardes permetrà que també les famílies puguin visitar la fira, així com les persones adultes que es plantegen redefinir la seva trajectòria laboral o les empreses interessades a conèixer millor els centres que formen els professionals del futur. En aquest sentit, la tinenta d'alcalde de Cicles de la Vida i regidora d'Educació, Teresa Ciurana, ha remarcat durant la roda de premsa que «Terrassa Tria Futur és per a tothom, no només per a alumnes de 4t d'ESO. Les persones adultes trobaran moltes opcions per formar-se i també val la pena que vinguin les famílies, perquè quan es tria de manera acompanyada, augmenten les possibilitats d'èxit».  

El Recinte Firal acollirà dijous i divendres més de 50 estands agrupats en tres zones: una dedicada a centres d'ensenyament, una altra a institucions i entitats i una tercera a empreses. Aquest espai acollirà més d'una vintena d'empreses de la ciutat convidades per l'Ajuntament, agrupades en tres cadenes de valor representatives de la ciutat: salut, energies renovables i tèxtil. Prop d'una vintena més participaran també a la fira organitzant activitats. La tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, ha agraït la participació de les empreses a la fira i ha descrit Terrassa Tria Futur com «Un espai d'intercanvi en què es posen en comú les necessitats reals del mercat de treball i les de l'oferta formativa». En aquest sentit, Marín ha recordat la importància d'«Establir un diàleg clar i constant entre mercat de treball, les administracions i els centres educatius, cercant les sinergies entre l'oferta formativa i les actuals oportunitats laborals per tal d'augmentar i millorar la ocupabilitat de les persones».

Abans de la fira presencial, entre el 7 i el 9 de març tindrà lloc la programació d'activitats en línia, amb un total de 35 xerrades (algunes en diferents sessions) a l'Espai Virtual  (https://triafutur.terrassa.cat/espai-virtual/activitats-en-directe/). S'han programat xerrades adreçades a alumnat d'ESO, batxillerat i estudis superiors, adults que vulguin estudiar, famílies, professionals i empreses. A més, l'espai virtual ofereix tot l'any una secció de continguts permanents, amb més de 250 vídeos sobre centres de formació de tota mena, estudis, oficis, sectors ocupacionals, etc.

D'altra banda, la Mostra d'Ensenyament va començar el passat dimecres i s'allargarà fins al 9 de març, novament en format presencial després de dos anys. A més, per primera vegada serà descentralitzada i es farà simultàniament a tres espais diferents, per tal de facilitar-ne l'assistència. Aquests espais son el Centre Cívic Municipal President Macià, el Casal Cívic Francisca Redondo i el Centre Cívic Municipal Alcalde Morera. Durant aquests dies, es preveu l'assistència de més de 1.300 alumnes de 4t d'ESO de 19 instituts i tres entitats que treballen amb joves, que es repartiran entre aquests tres espais per assistir a sessions grupals d'orientació.

La regidora de Joventut, Ona Martínez, ha emmarcat la Mostra en «L'aposta del Servei de Joventut per estar al costat de les persones joves en el seu procés d'emancipació i per posar al seu abast els recursos necessaris per a la presa de decisions» i ha recordat que, durant tot l'any, l'Oficina Jove ofereix una assessoria individualitzada sobre educació per a joves i famílies.