Arrenca la VII edició del programa YUZZ, que ofereix 20 places per a joves emprenedors de Terrassa

El Parc Científic i Tecnològic Orbital 40 (Ajuntament de Terrassa, UPC i Leitat) dóna suport a la convocatòria, que té el mecenatge del Banco Santander

Trobada Programa YUZZ S'ha posat en marxa la VII edició del programa per a joves emprenedors YUZZ "Joves amb idees" per a l'impuls del talent jove i la generació d'idees tecnològiques innovadores. La convocatòria ofereix 20 places per a joves emprenedors de Terrassa i estarà oberta fins el proper 30 de novembre. Les persones interessades podran presentar les seves candidatures a través d'un formulari disponible a www.yuzz.org. El programa YUZZ s'adreça a joves entre 18 i 31 anys d'arreu de l'Estat, als que ofereix recolzament, formació i assessorament al llarg de cinc mesos. En aquest període, hauran d'elaborar els seus plans de negoci basats en idees tecnològiques.

En el cas de Terrassa, els 20 joves seleccionats s'incorporaran al programa i es beneficiaran de l'accés a un centre d'alt rendiment com l'Escola de negocis Euncet, ubicada al Parc Científic i Tecnològic Orbital 40. Allà hi disposaran d'un espai físic on podran desenvolupar el seu projecte, a més de relacionar-se amb altres emprenedors i rebre formació i assessorament de la mà d'experts professionals i tutors individuals.

 

Estada a Silicon Valley

Finalitzat aquest procés de formació i recolzament, i un cop valorat si els projectes es poden convertir en una realitat, el millor emprenedor del centre de Terrassa guanyarà un viatge a Silicon Valley. Allà hi tindrà accés a fòrums de finançament, assessorament en internacionalització i contactes amb possibles inversors. En tornar de Silicon Valley, el projecte seleccionat competirà amb els millors projectes a nivell estatal per una dotació econòmica (30.000, 20.000 i 10.000 euros) per accelerar el desenvolupament del seu negoci.

En les sis edicions anteriors el projecte YUZZ ha aconseguit consolidar com a empreses més de 500 idees innovadores. En l'últim any han participat prop de 900 emprenedors, amb 710 projectes distribuïts en 41 centres YUZZ d'arreu de l'Estat.