Cinquanta-cinc estudiants de secundària de Terrassa participaran en una nova edició del Campus Ítaca

Enguany, un total d'onze instituts de la ciutat prendran part d'aquest projecte socioeducatiu organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona a través de la Fundació Autònoma Solidària

Campus ÍtacaDilluns comença una nova edició del Campus Ítaca organitzat per l'UAB amb un total de 55 alumnes de 3er d'ESO d'onze instituts de la ciutat. L'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei d'Universitats, s'ha sumat un any més a aquest projecte socioeducatiu organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona a través de la Fundació Autònoma Solidària. L'objectiu es despertar l'interès de l'alumnat perquè, un cop acabada l'etapa d'Educació Secundària Obligatòria, donin continuïtat a la seva formació postobligatòria oferint-los un espai de convivència entre alumnes procedents d'entorns socials diferents i potenciant l'ús del català com a llengua vehicular.

El regidor d'Universitats, Pep Forn destaca que: «Des de l'Ajuntament de Terrassa treballem per estimular i animar l'alumnat a què continuï amb la seva formació educativa, fent que el trànsit de l'escola a la universitat sigui el més fàcil i accessible possible. I això passa perquè els i les joves disposin de tota la informació relativa a l'oferta educativa i posant al seu abast projectes com el Campus Ítaca, capaços de despertar l'interès dels i les estudiants pels estudis universitaris».

Enguany, com a l'anterior edició, i degut a la crisi sanitària de la Covid-19, la Fundació Autònoma Solidària ha reestructurat el programa Campus Ítaca per poder complir amb les recomanacions de les autoritats sanitàries i d'activitats de lleure. Així, s'han pres mesures vinculades a temes d'higiene i s'ha reduït el nombre de municipis participants seleccionant els més propers a la UAB i que formen part de la regió sanitària de Barcelona Nord. També s'han reduït les ràtios per monitor, s'ha incrementat el nombre d'autocars i s'han suprimit totes les activitats amb grups nombrosos.

El Campus Ítaca 2021 es distribuirà en dos torns. Al primer, que es durà a terme del 28 de juny i fins al 6 de juliol, participarà l'alumnat dels Instituts Terrassa, Can Jofresa, Jaume Cabré, Nicolau Copèrnic, Torre del Palau i Les Aimerigues. Al segon torn, del 8 al 16 de juliol, participarà l'alumnat dels centres Ègara, Montserrat Roig, Cavall Bernat, Can Roca i Investigador Blanxart.

Tot l'alumnat dels centres educatius que participa al Campus Ítaca pot optar a les beques salari Ítaca - Banco Santander.

Més informació de les beques salari:

https://www.becas-santander.com/es/program/beques-salari-itaca-banco-santander-per-a-alumnes-de-grau-de-la-uab-curs-2020-2021

El Campus Ítaca compta amb el suport econòmic del Banco Santander, la Universitat Autònoma de Barcelona, així com de consells comarcals i ajuntaments del territori.