Comença una nova edició del Mes de la Gent Gran amb una gran participació de les entitats

Durant tot el mes hi haurà 55 activitats sota el lema "En marxa"

persones grans juguen a escacs en un casalCoincidint amb el Dia Internacional de les Persones Grans (1 d'octubre), comença una nova edició del Mes de la Gent Gran, el programa d'activitats que desenvolupen durant tot l'octubre l'Ajuntament de Terrassa i les entitats de Gent Gran de la ciutat per a posar en valor aquest col·lectiu dins la societat, mostrant el paper i el potencial de les persones grans a la ciutat. El programa de 2015 inclou 55 activitats que s'aniran succeint al llarg de tot el mes. Com és habitual, les exposicions i espectacles a càrrec de persones grans tindran un lloc destacat a la programació, juntament amb xerrades, visites al patrimoni i al medi natural, cinema o tallers.

Enguany, el lema del Mes de la Gent Gran és "En marxa", recollint la idea de mostrar un col·lectiu actiu i dinàmic, en contra del fals tòpic segons el qual les persones grans són passives. L'elevat nombre de propostes organitzades directament per les entitats demostren justament el contrari, que la gent gran es mou.

A més de la participació de les associacions de gent gran del territori, l'Ajuntament de Terrassa compta també amb la col·laboració de diferents centres i equipaments sociosanitaris de la ciutat. Així, els centres La Llar Fundació, Centre Sociosanitari Vallaparadis, Residència d'avis de Terrassa i Residència Sant Josep Oriol col·laboraran en el rodatge d'un trailer de l'espectacle "Rescate emotivo – No passa res", de l'actor Walter Velázquez. Al llarg de tot el mes es faran rodatges es aquests centres col·laboradors, amb la participació de diferents residents. Un cop editat, el trailer es podrà veure durant la representació de l'espectacle, que tindrà lloc l'1 de novembre al Centre Cultural Terrassa, com a cloenda del Mes de la Gent Gran.

L'acte institucional de commemoració del Dia Internacional de les Persones Grans se celebrarà enguany el 5 d'octubre a les 11.30h al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Terrassa. L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, presidirà l'acte, que inclourà la constitució del nou Consell Municipal de la Gent Gran pel mandat 2015-2019 i el lliurament de premis del concurs de fotografia "Els meus ulls veuen..." adreçat específicament a la gent gran de la ciutat.