Comencen els treballs per millorar l'accessibilitat dels jardins de Ròmul i Piñol, al barri del Roc Blanc

S'habilitaran dos itineraris per arribar fins a les  zones de jocs infantils i adaptats

Els jardins de Ròmul i Piñol estan situats al barri del Roc Blanc. És el passeig longitudinal central delimitat pels carrers d'Icària, Sicília, Bailén i Dom Bosco que, amb els anys, s'ha convertit en un punt de trobada infantil i familiar, no només del veïnat, sinó també de les persones usuàries dels equipaments públics propers, com són l'Escola Bressol Municipal La Casona i la Residència i Centre de dia La Pineda. Fins ara, les persones usuàries d'aquets equipaments públics havien d'anar fins al carrer d'en Carrasco i Formiguera per trobar un recorregut accessible que els portés a  la zona de jocs infantils i adaptats. Amb l'actuació que es du a terme es milloraran els itineraris des d'ambdós equipaments i des de la zona residencial de la cruïlla dels carrers de Sicília i de Salvador Seguí.

El projecte contempla habilitar dos camins amb rampes inferiors a l'1,4% i al 0,3%, que relacionen aquests indrets amb la zona de jocs, i que acabaran amb forma de V per facilitar la recollida d'aigües pluvials a la part baixa de les rampes. El projecte també contempla la senyalització de la zona, l'adequació dels serveis (enllumenat, clavegueram...), la instal·lació de mobiliari urbà, així com treballs de jardineria. Els treballs es van iniciar el 18 de març i tenen un termini d'execució de dos mesos. Les obres van a càrrec de l'empresa Infraestructures Serveis Obres Vallès S.L. i el pressupost d'adjudicació és de 56.534,58 euros.

Aquest és un dels projectes del programa Terrassa Barris en Marxa 2018-19. Els diners d'aquesta inversió provenen del superàvit municipal corresponent al pressupost de 2017, aconseguit gràcies a uns majors ingressos i una reducció de la despesa. La major part de les actuacions responen a tres prioritats: la millora qualitativa de l'espai públic (amb la reposició i manteniment d'infraestructures, parcs i jardins); del medi ambient i de la recollida de residus i dels equipaments municipals.