Comencen les obres pel condicionament d'un aparcament provisional al solar de l'antiga fàbrica Saifa Keller al barri de Can Palet

L'aparcament s'ubicarà en un solar delimitat per l'avinguda de las Glòries Catalanes, el carrer del Sindicat, el carrer del Ter i la plaça d'Hipàtia d'Alexandria

Dilluns, 6 de febrer, s'han iniciat les obres pel condicionament d'un aparcament provisional en el solar de l'antiga fàbrica Saifa Keller, situat al barri de Can Palet i delimitat per l'avinguda de les Glòries Catalanes, el carrer del Sindicat, carrer del Ter i la plaça d'Hipàtia d'Alexandria.

El terreny, de titularitat municipal, presenta un total de 3.164 m2 de superfície, que s'habilitaran pràcticament en la seva totalitat com a aparcament per als veïns i veïnes, exceptuant la franja propera a carrer Sindicat i el carrer de Ter per seva topografia específica. En total doncs, seran 2.380 m2 habilitats provisionalment com a aparcament per al veïnat, suposant un total de 101 places: 83 places d'aparcament, 8 places d'aparcament adaptat i 10 places d'aparcament per a motocicletes. En l'actuació també s'aprofitarà per habilitar una zona verda d'uns 270m2.

Actualment el solar presenta restes de les antigues naus industrials i diferents bases de paviments (terratzo, rajola de mosaic i panots) sobre el que sembla una subbase de formigó pobre en algunes zones i paviment de terra compactada. Amb aquest condicionament s'homogeneïtzarà el terreny a partir d'unes capes noves de base i paviment final d'aglomerat asfàltic, el qual permetrà la flexibilitat d'usos de l'espai, en funció de les necessitats veïnals, i es limitarà la zona d'aparcament senyalant i marcant les places d'estacionament. També s'hi instal·larà enllumenat públic.

Per a la tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares: «amb la construcció d'aquest nou aparcament provisional donem resposta a una necessitat que té el barri, a l'espera de poder elaborar i adjudicar el projecte i l'obra de l'equipament que s'hi ha d'ubicar en un futur, doncs és un equipament que sabem que és estratègic per al barri i un compromís d'aquest equip de govern».

En aquest mateix sentit, Melgares ha afegit: «aquesta actuació va en la mateixa línia del què s'ha fet en d'altres zones de la ciutat, com a Sant Llorenç, on hem habilitat recentment un aparcament en un solar o com a Can Jofresa, l'avinguda del Vallès o la Ronda de Ponent. En quest mandat, hem creat més de 600 places d'estacionament a la via pública per donar resposta a les necessitats del territori».

El termini d'execució de les obres és de dos mesos i les durà a terme la constructora ASFALTATS RIBA, SL., sota la direcció d'obres del servei municipal d'Arquitectura, Espai Públic i Biodiversitat Urbana. El cost total de l'actuació amb IVA inclòs, és de 159.927,65 €.