Creix un 28 % les persones usuàries del servei d'autobús urbà de TMESA durant l'any 2021

Millora el nivell d'ocupació respecte el 2020, tot i que encara hi ha un descens del 24% respecte a les dades prepandèmiques del 2019

L'empresa municipal d'autobusos urbans TMESA està recuperant de manera progressiva el seu nombre de persones usuàries. Després que la pandèmia i el confinament del 2020 marquessin un clar descens, el passat 2021 els autobusos urbans de la ciutat han incrementat un 28% els seus usuaris i usuàries. Així, durant aquest any passat, TMESA ha registrat un total de 10.637.981 viatgers, mentre que al 2020 se'n van sumar un total de 8.260.222. Tot i així, cal tenir en compte que l'empresa pública de transport continua registrant un descens del 24%, si prenem com a referencia les dades de l'any 2019, quan la xifra dels viatgers totals registrats va ser de 13.992.585.

En aquest sentit, la tinenta d'alcalde de Serveis Territorials i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, explica que «valorem positivament aquestes dades, ja que indiquen que els viatgers es van recuperant. Creiem que la ciutadania, mica en mica, torna a fer un ús habitual de l'autobús urbà per desplaçar-se dins el municipi i hem calculat que previsiblement aquest any 2022 arribarem als 11,5 milions anuals de persones viatgeres». Melgares destaca que «és rellevant que durant els mesos d'octubre i novembre del 2021 s'ha registrat més d'un milió de viatgers mensuals. La dada és significativa, ja que feia 19 mesos que no arribàvem a aquesta xifra».

Pel que fa al balanç de l'any 2021, si s'analitzen les dades per línies, es pot comprovar que la que s'ha recuperat més ràpidament pel que fa a l'ocupació del servei és la L2 (amb una davallada del 19% respecte les dades registrades al 2019), mentre que la que es recupera més a poc a poc és la L6 (amb una caiguda del 33% respecte les dades registrades al 2019).

 

Títols de transport més utilitzats

Cal destacar que l'ús dels títols integrats de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha crescut aquest 2021, passant de tenir una utilització del 39% l'any 2019, al 44% corresponent a l'any 2021. El següent títol més utilitzat l'any passat va ser la T-25, que va representar el 23,8 %

D'altra banda, al llarg del 2021, la T-Hospital ha arribat a les 117.728 persones usuàries, amb un total de targetes lliurades de 13.748.

Pel que fa a la T-Blanca, actualment, hi ha registrades un total de 15.235 persones usuàries d'aquest títol. 


La LH arribarà a Can Colomer 

A partir de l'11 d'abril, el recorregut de la LH arribarà fins a Can Colomer, donant així resposta a una demanda veïnal. La nova parada, anomenada Arts, estarà ubicada abans de la rotonda de la carretera de Rellinars. L'Ajuntament, junt amb Transports Municipals d'Ègara SA (TMESA), va posar en marxa el desembre de 2019 la T-Hospital, la targeta d'autobús per viatjar de forma gratuïta a l'Hospital de Terrassa. És un títol de transport unipersonal que permet utilitzar de forma il·limitada i gratuïta els serveis d'autobusos urbans de Terrassa per accedir a l'Hospital de Terrassa (Consorci Sanitari de Terrassa). 

La T-Hospital no té caducitat, el seu cost és d'1 euro en concepte d'emissió i gestió de la targeta, i de 5 euros en cas de pèrdua o renovació per mal ús. La utilització fraudulenta de la targeta comporta la seva anul·lació i la inhabilitació de la mateixa durant un període de 12 mesos, així com la seva retirada. La poden sol·licitar les persones empadronades a Terrassa que no siguin beneficiàries dels títols de transport T-Blanca o T-16. Les persones interessades han de sol·licitar la targeta telemàticament a través de la web de TMESA (http://www.tmesa.com/), o bé presencialment a l'Oficina de Mobilitat de Terrassa.