Desactivat el Pla d'Emergències Municipal a Terrassa per l'incendi d'un camió a la C-16

S'ha retirat el camió i s'ha restablert el trànsit en els dos sentits de la via

Protecció CivilL'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha desactivat el Pla d'Emergències Municipal que es trobava activat en fase d'alerta des d'ahir a les 14.00 hores arran de l'incendi d'un camió que transportava gasoil i benzina a la C-16, Km 19,9, sentit Manresa al terme municipal. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya també ha desactivat l'alerta del Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT).

Bombers ha realitzat aquest matí el transvasament del producte que encara contenia el camió sinistrat a la cisterna de recollida i s'ha restablert el trànsit en els dos sentits de la C-16, tot i que s'ha tornat a tallar un dels carrils durant la tasca de retirada del vehicle de la via cap a les 18.13 hores. Un cop realitzada la retirada, el trànsit s'ha tornat a obrir amb normalitat. La circulació de trens de Ferrocarrils de la Generalitat entre les estacions de Terrassa Rambla i Les Fonts, que es va interrompre arran de l'activació del TRANSCAT, es va reprendre cap a les 20.30 hores d'ahir dimarts.

Al sinistre han treballat 12 dotacions terrestres, 3 comandaments i un helicòpter   dels Bombers de la Generalitat, efectius del SEM, Mossos d'Esquadra i de la Policia Municipal.