Deu grups protagonitzaran demà la marató de concerts del TAM! 2018

El parc dels Catalans acollirà demà dissabte el Festival de Músics Emergents

Logo TAM!La marató de concerts del TAM! Festival de Músics Emergents 2018 se celebrarà demà dissabte, 20 d'octubre, al parc dels Catalans. Amb l'actuació d'una desena de grups joves de la ciutat, que tindran vint minuts per mostrar les seves creacions, es vol donar veu als músics joves i a les bandes emergents del Vallès Occidental. El TAM! l'organitza anualment la Casa de la Música de Terrassa, l'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Joventut i Lleure, i l'entitat de promoció cultural Indirecte, que gestiona els Bucs Baumann, l'espai municipal d'assaig per als grups musicals joves de la ciutat.

Enguany, han estat 22 formacions les que complien els requisits per participar a la marató: que fossin bandes que assagen al Vallès Occidental, que com a mínim la meitat dels membres tinguin menys de 35 anys i que tinguin temes propis per oferir un concert de vint minuts. Finalment, la comissió de selecció ha escollit els deu grups que protagonitzaran demà la marató de concerts, a partir de les 19 h. Aquests han estat:

  • Delírium band; Rock
  • Clearness & Depth; Metalcore i djent
  • Cleanstring; Folk irlandès, Blues, Jazz
  • Capítulo anterior; Pop-rock
  • Las gafas de Lennon; Pop-rock
  • Aini's answer; Rock fusió progresiu
  • Valero; Rap i Trap
  • Pubilles ninja; Rock-folk i humor àcid
  • Malhumorats; Punk-Rock californià
  • The Sappy's; Rock

La jornada, però, s'iniciarà abans de la marató, amb la taula rodona "Experiències de dinamització musical a les ciutats", a les 16 h a El Vapor Espai de Creació Musical, en les que hi participaran La PUA - Oficina Musical de Sant Cugat; tècnics del Servei de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa, l'Associació Fressa moviment cultural d'Osona; i la Coordinadora de Grups de Música de Sabadell. Posteriorment, tindrà lloc una Jam Session, a càrrec dels participants del taller de Roc Calvet, "Preparem un concert", del passat 6 d'octubre. En aquest taller es va treballar la preparació de directes, la improvisació, i com preparar un concert-jam session amb una combinació de músics.

El TAM! 2018 ha presentat aquest any la novetat de celebrar-se en dos dies i, a més, ha canviat de lloc. El Servei de Joventut ha optat per un nou plantejament a petició del col·lectiu de joves músics de la ciutat, amb la idea d'oferir una experiència més interessant i motivadora, de la que se'n pugui treure més profit. Així, es van fer tallers i formacions el passat 6 d'octubre i, demà dissabte, la marató de concerts.