El Centre d'Informació Ambiental Bonvilar (CIAB) inicia aquest cap de setmana el seu programa d'activitats de lleure

Durarà fins el mes de novembre, amb l'objectiu de donar a conèixer l'Anella Verda i els entorns de Bonvilar

La programació del Centre d'Informació Ambiental Bonvilar (CIAB) d'aquest any recull les activitats gratuïtes, que se celebraran des d'aquest mes d'abril i fins al novembre. Enguany es presenten un total de vuit propostes lúdiques, pensades per a un públic infantil i familiar, amb la intenció de donar a conèixer els entorns de Bonvilar, de gran valor ecològic i social, com també l'Anella Verda. Totes les activitats tenen places limitades i cal inscripció prèvia.

Una de les activitats més concorregudes és el geocaching a l'Anella Verda, que se celebrarà aquest diumenge, 30 d'abril, al matí, i que permet que infants i joves facin una descoberta de l'entorn amb enginy, ja que han de trobar un petit tresor amagat. La programació continuarà el 7 de maig, amb una acció de recollida de residus, que se celebrarà de 10 a 14 h, que s'emmarca dins l'acció de Let's Clean Up Europe, per conscienciar sobre la quantitat de deixalles que s'abandonen a la natura. 

La programació prosseguirà el 4 de juny, amb un itinerari guiat pel torrent de Botelles, que està declarat com a zona d'especial interès per a la biodiversitat de l'Anella Verda; i el 2 de juliol, amb un taller infantil sobre garlandes, que se celebrarà en el marc de la Festa Major.

Després del parèntesi del mes d'agost, la programació es reprendrà el 3 de setembre, amb un taller d'estampació; per continuar el dia 24 amb un itinerari guiat pel torrent de la Grípia, que recorrerà un tram del  Camí dels Monjos i del Camí Vell de Sant Quirze a Matadepera; el 31 d'octubre, amb la tradicional activitat de la Nit de Halloween que, enguany, permetrà descobrir els misteris de les masies de Can Montllor i Mossèn Homs; per finalitzar, el 12 de novembre, amb un itinerari guiat al camí de Can Bogunyà, que permetrà descobrir les persones visitants del paisatge agroforestal.
El programa d'activitats del CIAB s'edita des de l'any 2015, amb la finalitat de donar a conèixer l'Anella Verda, que a és tot l'espai no urbà de Terrassa, de 4.400 hectàrees, que combinen boscos, camps i torrents i que és el nostre patrimoni natural. 


Consultar el programa

La programació es pot consultar i descarregar a les pàgines web del servei de Medi Ambient de l'Ajuntament i de l'Anella Verda: https://www.terrassa.cat/mediambienthttps://anellaverda.terrassa.cat/. La difusió es fa per les xarxes socials de Medi Ambient: Instagram (@terrassamediambient), Twitter (@trsmediambient) i Facebook (@Terrassamediambient). 

El CIAB està situat al camí dels Plans de Bonvilar, 40 i obre, d'abril a novembre (agost tancat), de  9 a 17 h. L'any passat va registrar un total de 120 visitants, dels quals un 43% era de Terrassa i la resta, majoritàriament de Sabadell, tot i que també han vingut d'altres localitats com Sant Quirze, Castellar, Ullastrell, Barcelona, Badalona, Sant Feliu del Llobregat o Vallirana. Prop del 70% eren famílies que, majoritàriament, demanaven informació sobre els itineraris i excursions a realitza. 

Es pot accedir fàcilment amb autobús (L1 de TMESA, que arriba fins a la residència de Mossèn Homs), en bicicleta o a peu.