El centre de serveis per a personal sanitari de l'Hotel Don Cándido tancarà dissabte

Les instal·lacions han acollit a personal sanitari des del 27 de març

ComunicatEl centre de serveis per a personal sanitari de l'Hotel Don Cándido de Terrassa deixarà d'acollir al personal sanitari de la ciutat a partir del 30 de maig, tal com ha comunicat la direcció de CatSalut. La decisió coincideix amb una important baixada de la pressió de la situació de treball d'aquest personal en els centres sanitaris de la ciutat, amb un menor risc de contagi i canvis organitzatius dels torns de treball.

Des de la seva posada en marxa, el 27 de març, el centre de serveis de l'Hotel Don Cándido ha disposat de 80 habitacions, amb una mitjana d'ocupació d'un 50%, amb una molt bona valoració per part dels usuaris. Des de les instal·lacions de l'hotel se'ls ha facilitat dutxes i vestuaris, espais de descans i condicions higièniques adaptades a l'actual situació a tot el personal sanitari que ho desitgés, o inclús allotjament.

El personal sanitari, d'acord amb el nivell de risc laboral de cada persona, així com la vulnerabilitat del seu entorn familiar, ha pogut fer ús d'aquests serveis quan han finalitzat els seus torns de treball i abans de tornar a casa. També se'ls ha facilitat aparcament. D'altra banda, el centre de serveis ha estat també obert a professionals sanitaris de la ciutat que treballen a centres d'altres poblacions.

Una petició de l'Ajuntament

L'Ajuntament va fer aquesta petició al Departament de Salut per respondre a les demandes que li van fer arribar molts professionals de MútuaTerrassa i l'Hospital de Terrassa, que manifestaven la necessitat de disposar d'un espai que comptés amb una sèrie de serveis de gran utilitat quan finalitzaven la seva activitat als centres de treball i abans de tornar als seus domicilis.

Amb aquesta iniciativa, a més de contribuir al desenvolupament de les funcions essencials que tenen encomanades totes i tots els professionals de la sanitat, l'Ajuntament ha volgut retre també reconeixement i expressar el seu agraïment a l'extraordinària tasca que estan fent aquestes setmanes. Aquesta acció, articulada pel departament de Salut de la Generalitat, ha estat coordinada pels serveis municipals de Salut i de Protecció Civil.