El Govern municipal dóna suport als treballadors/es del CST i defensa el Pla de Reequilibri com un pas necessari per garantir la continuïtat de l'Hospital

Hospital de TerrassaEl Govern municipal vol posar de manifest una vegada més el seu total suport al col·lectiu de treballadors i treballadores del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i la seva defensa de la sanitat pública, i remarca que el Pla de Reequilibri que ha aprovat el Consell de Govern del CST, representat majoritàriament per la Generalitat, és una mesura necessària per garantir la continuïtat de l'Hospital de Terrassa. En aquest sentit, els tres representants del Govern municipal al Consell de Govern del CST (l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; la tinent d'alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones, Rosa Maria Ribera; i la regidora de Salut, Maruja Rambla) van votar a favor d'aquest pla de viabilitat per contribuir a donar una solució a la delicada situació per la que passa el consorci, i a eixugar el dèficit històric que arrossega, un dèficit que ha aflorat recentment fruit de les gestions que des de l'Ajuntament s'han impulsat conjuntament amb l'actual conseller de Salut i el seu predecessor. 

El conseller de Salut, Antoni Comín, va anunciar el maig de l'any passat un paquet de mesures destinades a pal·liar el dèficit històric del CST i assegurar la viabilitat de l'Hospital, que comporten en total una injecció econòmica de 9,2 milions d'euros. El 29 de novembre el Consell de Govern del CST va aprovar el Pla de Reequilibri 2016-2019, un document aprovat pel Departament de Salut de la Generalitat que implica una reordenació horària i d'organització del treball i l'aplicació del Conveni col·lectiu del SISCAT. Aquest Pla, a més de cercar l'equilibri financer, ha de permetre que la Generalitat retorni l'autonomia de gestió al CST, suspesa el passat mes de desembre. 

El Govern municipal respecta la decisió dels treballadors i treballadores del CST que faran vaga per expressar el seu rebuig a les mesures incloses en el Pla, tot i que matisa que no es tracta de retallades, com ho qualifica el comitè d'empresa, sinó d'una reorganització i d'una adaptació al conveni col·lectiu del SISCAT; mesures necessàries per a la viabilitat del centre i, per extensió, per garantir la continuïtat dels llocs de treball. En relació a aquesta convocatòria de vaga, doncs, el Govern municipal confia que el departament de Salut, la direcció i el comitè d'empresa arribin a un acord al llarg dels pròxims dies, que permeti trobar solucions alternatives a la vaga que no afectin les persones usuàries de l'Hospital. 

El Govern municipal reitera la seva ferma aposta per la sanitat pública i la seva defensa de la qualitat assistencial que sempre han ofert els i les professionals de l'Hospital de Terrassa.