El Govern municipal fa balanç del primer any de mandat, marcat per la crisi sanitària de la Covid-19
Per a l'alcalde Jordi Ballart, «Terrassa té avui un Govern municipal sòlid i cohesionat, un Govern de canvi, un Govern de la gent i per a la gent, de tothom i per a tothom»
El 15 de juny de 2019 es constituïa el Consistori per al mandat 2019-2023. Jordi Ballart prenia possessió com a alcalde de Terrassa i posteriorment conformava un nou equip de govern, format per 15 regidors i regidores dels grups municipals de TxT (10) i ERC-MES (5). Des dels seus inicis, el nou Govern municipal es va presentar com un govern progressista, d'esquerres i on la ciutadania estigués al centre de totes les decisions i polítiques empreses. Aquest matí, l'alcalde Jordi Ballart, acompanyat dels portaveus dels dos grups municipals que integren el Govern municipal i primer i segona tinents d'alcalde, Isaac Albert i Núria Marín, han fet balanç en roda de premsa d'aquest primer any de mandat municipal.
Ja en els primers mesos de mandat, el nou equip de Govern de l'Ajuntament de Terrassa va emprendre accions destacades per marcar el nou full de ruta municipal per als propers anys. Així, en els primers 100 dies de mandat es van presentar i acordar diferents mesures destacades com el Programa de Govern per al mandat 2019-2023, que projectava un nou model de ciutat més verda, lliure, pròspera, justa i democràtica. Un Programa de Govern que, a causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, es veurà alterat i reajustat a la nova situació de present i futur imminent a la ciutat.
En els primers mesos de Govern també es van aprovar les ordenances fiscals i el pressupost 2020, que principalment donava resposta a les prioritats del Programa de Govern prèvies a l'esclat de la crisi sanitària: la neteja, la mobilitat, l'atenció a les persones, amb polítiques socials i d'educació, i la cura de l'espai públic.
Per a l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, des de l'inici del mandat "vam acordar treballar per Terrassa per damunt de tot i per la democràcia". En aquest sentit, l'alcalde ha afirmat recordar que "avui, Terrassa té un Govern Municipal sòlid i cohesionat, un Govern de canvi, un Govern de la gent i per a la gent, de tothom i per a tothom".
L'alcalde, també ha fet referència a que la pandèmia del coronavirus, que "ens ha fet millor Govern i millor Ajuntament, ens ha permès treure el millor de totes i tots nosaltres i servir la ciutat amb una intensitat extraordinària". De cara al futur, l'alcalde ha explicat que "ara estem treballant per suavitzar la post-crisi i aprofitar totes les oportunitats de canvi i de millora que se'ns presentin".
Isaac Albert, primer tinent d'alcalde i portaveu d'ERC-MES, ha explicat que la voluntat del Govern municipal era "crear un nou relat de l'acció de govern, dibuixar nous camins i teixir nous espais de confiança on els projectes de ciutat siguin de tots i totes, per aconseguir fer renéixer la ciutat de Terrassa". Per a Albert, la crisi sanitària "ens ha agafat treballant, amb una resposta que ha estat eficient i eficaç, i ara ens toca treballar per establir noves mirades i visions per al nou projecte de present i futur".
En aquest sentit, per al tinent d'alcalde "el pacte de ciutat demana la participació de tots els agents, sectors i teixit associatiu de la ciutat, per fer front a un moment complicat com el que estem vivint". "Terrassa – per a Albert – té un talent innegable que cal fer aflorar i ara és el moment".
Per la seva banda, Núria Marín, la segona tinenta d'alcalde i portaveu de TxT, ha volgut recordar la trajectòria del Govern municipal en aquest primer any, fent referència també a com ha condicionat l'actuació la crisi sanitària, però afirmant que "l'Ajuntament, com a organització, ha fet un salt endavant exponencial, necessitàvem un Ajuntament del segle XXI i creiem que ho estem aconseguint, comencem a tenir un Ajuntament del segle XXI, nascut enmig de la crisi sanitària, amb mancances, a causa de la crisi sanitària, però amb molta força i empenta, amb professionalitat i amb compromís de servei públic".
Per acabar, la tinenta d'alcalde, ha volgut recordar que "superant les dificultats, sumant esforços i capacitats, posant tots recursos i persones al servei del projecte de futur de ciutat, aconseguirem avançar cap al canvi que volem".
Balanç d'actuacions i l'emergència
A la roda de premsa d'aquest matí s'ha fet una repassada de les diferents actuacions municipals encetades durant aquest primer any de mandat, recollides en el dossier de premsa, i com s'afronten els proper anys. Per a l'alcalde "ara començarem a escriure la història del segon any d'aquest mandat, molt marcat per la crisi sanitària, però molt obert també a aprofitar al màxim totes les oportunitats de canvi, de renovació, d'obertura de nous horitzons per a Terrassa".
En aquest sentit, Ballart ha explicat els dos instruments decisius per al futur de la ciutat: un paquet de mesures post-crisi i un Pacte de Ciutat que s'està treballant actualment. "Estem escrivint una nova història, estem construint una nova ciutat, ho farem amb esperança i il·lusió, incloent a tothom en el projecte de futur de la Terrassa dels anys 20 i 30 del segle XXI, i per això fem una crida a tots els grups municipals a participar-hi plenament", ha conclòs l'alcalde.