El jovent del Districte 6 commemora el Dia Internacional de les dones amb activitats variades

Hi haurà actes als equipaments del territori i al carrer durant tota la quinzena

Aquesta setmana i la vinent el Districte 6 acollirà un seguit d'activitats impulsades per la Taula Tècnica de Joves del districte per a commemorar el Dia Internacional de Les Dones, buscant la implicació del jovent d'aquest sector de la ciutat en la reivindicació de la igualtat de gènere i la lluita contra les violències masclistes. El programa inclou activitats a l'institut Cavall Bernat, un concurs de frases per la igualtat, una exposició fotogràfica i una diada de futbol femení, entre altres propostes.

La Taula Tècnica de Joves del Districte 6 (TTJ6) aplega tots els agents del territori que treballen amb i per al jovent, amb l'objectiu de potenciar el treball en xarxa. En son membres diferents serveis municipals (Joventut i Lleure Infantil, Serveis Socials, coordinació del districte, la biblioteca del districte, etc), l'Institut Cavall Bernat, el CAP Nord, Creu Roja i les entitats Esplai La Fàbrica i Grup de Joves Església Unida. Per a dissenyar aquesta programació d'activitats, La TTJ6 ha comptat, a més, amb la col·laboració del servei de Polítiques de Gènere i altres entitats del districte.

Les activitats programades són les següents:

  • Dinàmiques grupals preventives a l'Institut Terrassa: es desenvoluparan entre avui i dimecres, adreçades als alumnes d'ESO. Les sessions per a primer aniran a càrrec d'alumnat de quart. A més, el dia 8 de març l'hora del pati estarà dinamitzada amb diferents activitats com ara un photocall dissenyat per un grup d'alumnes de 4t d'ESO.
  • Concurs i exposició fotogràfica Itinerant: fins el proper dimecres es pot participar al concurs d'Instagram, publicant una fotografia acompanyada d'un eslògan per la igualtat de gènere, amb les etiquetes @ttjd6 i #concursttjd6. Posteriorment es farà una exposició fotogràfica itinerant per tot el Districte.
  • Hora del conte: demà dimarts a les 18h, a la Biblioteca del Districte 6, a càrrec de Sònia Garrido, amb protagonistes femenines.
  • Acte conjunt de les entitats del Districte 6: el 8 de març a les 19 h, a la plaça del Primer de Maig. Inclourà actuacions de dones del territori, lectura d'un manifest i s'anunciarà la persona guanyadora del concurs d'Instagram.
  • Diada de futbol femení: dissabte 10 de març, de 9 a 13 h, a la pista Cruyff Court Xavi Hernández de Can Tusell.
  • Taller de prevenció de les violències masclistes: el 15 de març a les 18 h, a l'Esplai la Fàbrica.

Activitats de Districte Jove

A banda d'aquestes activitats localitzades al Districte 6, el servei de Joventut ha preparat també una jornada d'activitats adreçada a tot el jovent de la ciutat, dins del programa Districte Jove. Tindrà lloc aquest divendres, 9 de març, a partir de les 17.30 h, al Parc de Vallparadís, sota el pont del Cementiri Vell. S'ha programat un grafit reivindicatiu, dinàmiques participatives, música amb DJ Vane París, la lectura d'un manifest i el lliurament de samarretes amb un disseny realitzat per un grup d'usuàries de Districte Jove.