El Museu de Terrassa presenta una nova edició de la Guia d'Activitats Didàctiques

La proposta per al curs 2022-2023 inclou un total de 67 activitats, entre elles, el nou itinerari «Filadores, Cosidores, Bruixes i Remeieres» que permetrà descobrir espais de la Terrassa d'època moderna relacionats amb les dones

Guia Activitats Didàctiques Museu de TerrassaEl Museu de Terrassa presenta la nova Guia d'Activitats Didàctiques per al curs 2022-2023 amb un programa que inclou propostes adreçades principalment al públic escolar, però obertes a totes aquelles persones interessades en conèixer el patrimoni de la ciutat.

Enguany, el Museu de Terrassa impulsa un total de 67 activitats amb una oferta que engloba visites, itineraris, tallers o activitats en llengua estrangera. Unes propostes pensades per a l'alumnat d'Educació Infantil i que es presenten sota el títol "La mainada al Museu".

Entre la programació de la Guia d'Activitats Didàctiques per a aquest curs destaca una nova proposta adreçada a l'alumnat d'educació primària i educació especial. Es tracta de la ruta «Filadores, Cosidores, Bruixes i Remeieres».

A travès d'aquest recorregut, que va de la Quadra de Vallparadís fins a la presó reial de la Vila, situada a la Torre del Palau, els i les participants podran descobrir com vivien les nenes i les dones de fa 400 anys i com moltes d'elles es dedicaven a les cures i als remeis. L'activitat finalitzarà  al Centre d'Interpretació de la Vila visitant el Forn de pa i fent un taller d'herbes remeieres. Es tracta d'una ruta guiada que permet descobrir espais de la Terrassa d'època moderna vinculats amb les dones que van desenvolupar feines de filadores, cosidores i remeieres i explica com, moltes d'elles, van ser acusades de bruixeria.

Al marge d'aquesta proposta, el Museu de Terrassa també organitza diferents visites, com ara «Un castell de conte», «Una casa molt alegre" o "El conte de la Seu d'Ègara", també una amplia proposta d'itineraris per la ciutat, entre ells "Itinerari Medieval", "Què hi pintes a la vila medieval?» o «Itinerari industrial». Una oferta didàctica a la que cal sumar tallers com "Eines i foc», «La prehistòria a Terrassa» o «Un vitrall modernista», a més de diferents activitats en llengua estrangera, com ara visites a la Casa Alegre de Sagrera, la Seu d'Ègara, el Castell Cartoixa de Vallparadís o la Torre del Palau en anglès o francès, entre moltes altres activitats.

Balanç del servei de monitoratge

Durant el curs escolar 2021-2022, el Departament d'Educació i Acció Cultural (DEAC) del Museu de Terrassa ha fet un total de 579 sessions que han comptat amb la participació de 14.386 persones. D'aquestes activitats, 158 han estat visites en les que s'han registrat un total de 3.858 persones, i s'han dut a terme 127 itineraris amb 1.765 assistents i 45 tallers amb 1.138 participants.

El Departament d'Educació i Acció Cultural (DEAC) del Museu de Terrassa és el responsable de dissenyar, executar i programar una oferta regular d'activitats anuals, ajudar a la interpretació, difusió i coneixement del Museu i del patrimoni local i comarcal així com programar la dinamització de les exposicions permanents i temporals del Museu, elaborant-ne el material didàctic necessari. També ofereix una oferta d'activitats infantils i familiars en períodes no lectius.