El nou programa "Activa el +60" dedica part de les seves activitats al Modernisme

El programa es completa amb activitats culturals, relacionals i saludables.

Sortida de natura Activa el +60Avui dijous comencen les activitats del nou programa "Activa el +60" creat pel servei de Promoció de la Gent Gran de l'Ajuntament de Terrassa, juntament amb diverses entitats de la ciutat, amb l'objectiu comú de propiciar l'associacionisme i la implicació de les persones de més de 60 anys en la vida de la ciutat, promovent la convivència, les relacions i el  coneixement.

De la proposta d'enguany en destaca el cicle de visites al patrimoni, que se celebra per tercer any consecutiu i que en aquesta ocasió estarà dedicat a conèixer el patrimoni industrial i modernista. El cicle inclou visites guiades a espais emblemàtics i rutes per edificis modernistes per conèixer com es vivia a l'època. Avui s'ha celebrat la primera de les activitats, una visita guiada a la casa Coll i Bacardí, més coneguda com a casa Baumann, i fins al novembre s'aniran succeint les propostes per conèixer els edificis industrials i modernistes de la ciutat. Aquest cicle de visites al patrimoni figura un any més com a pràctica significativa al Banc de Bones Pràctiques dels governs locals, impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d'Estudis Autonòmics i Locals. A més, enguany hi haurà una nova activitat vinculada també al Modernisme: durant tot el mes d'abril tindrà lloc un taller de confecció de barrets i complements modernistes, de cara a la Fira Modernista de Terrassa, que se celebra al mes de maig.

A banda d'aquestes activitats amb el fil conductor del Modernisme, el programa Activa el +60 inclou també propostes que ja s'han dut a terme en anys anteriors com les sortides a la natura, amb una desena d'excursions al llarg de l'any, el cicle de cinema, que inclourà sis pel·lícules amb col·loqui posterior al Cinema Catalunya, el concurs de fotografia "Els meus ulls veuen..." i el programa conveniat amb el Club Natació Terrassa. Per a difondre aquesta nova edició, ja s'ha començat a distribuir pels equipaments municipals un fulletó amb la programació, que també es pot consultar al web municipal (http://www.terrassa.cat/gentgran).