El Parc de Vallparadís acollirà diumenge una nova edició de la Festa dels Animals

La celebració va quedar ajornada al juliol per l'onada de calor

L'Ajuntament de Terrassa organitzarà diumenge una nova edició de la Festa dels Animals, que se celebrarà de 10 a 14 h, al jardí de les percepcions del Parc de Vallparadís. L'acte, que és un dels habituals de la Festa Major, va quedar ajornat en l'edició d'enguany per l'onada de calor. Aquesta activitat està organitzada pel Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de Companyia de Terrassa (CAAD) i la Comissió de Benestar Animal de Terrassa. També hi participen la Comissió Dret Animal ICATER i d'altres entitats com Community Can; Huellas Alzadas; DAP; Nodens, Procanis, Prograt, 4 Petjades i Improcan. L'objectiu de la jornada és donar a conèixer la nova regidoria de Benestar Animal i promoure les adopcions.

Les activitats començaran a les 10 h, amb la presentació de les entitats animalistes participants, continuarà a les 12 h amb l'exhibició de gossos ensinistrats i finalitzarà després de la desfilada d'animals en adopció, prevista per a les 13 h. La jornada serà amenitzada amb demostracions d'agility, tallers de pintura per als infants i jocs d'aigua per als gossos, que s'incorporen per primera vegada a la programació festiva. Les associacions i entitats instal·laran estands informatius per promoure les adopcions de gossos i gats.

 

234 adopcions el 2019

El CAAD presta servei de recollida i gestió dels animals domèstics també a Matadepera, i té igualment un acord amb la Diputació de Barcelona per gestionar els gossos, gats i fures recollits al Parc Natural de Sant Llorenç.

Actualment, al CADD hi ha 110 gossos i 40 gats. En aquest 2019, i fins aquest mes de setembre, han entrat al centre d'acollida 806 animals (290 gossos i 516 gats), dels quals 234 van ser per a adopcions (106 gossos i 128 gats) i 148 van ser recuperats per part de les persones propietàries, gràcies al fet que estaven correctament identificats. En aquest període de temps han sortit del CAAD un total de 752 animals (262 gossos i 490 gats). El factor clau en la recuperació d'un animal perdut és que estigui identificat amb microxip. En cas contrari i, per reduir la població d'animals abandonats, s'opta per promocionar l'adopció.