El parc de Vallparadís acollirà la programació de la Festa Major Infantil del dissabte 29 de juny al dilluns 1 de juliol

Per primera vegada la Festa començarà amb la lectura del pregó Infantil, a càrrec dels i les representants del Consell Municipal de la Infància i l'Adolescència de Terrassa (CMIAT)

Festa Major InfantilDissabte 29 de juny s'inicien els actes de la Festa Major Infantil de Terrassa. Un cop més, el parc de Vallparadís serà l'escenari principal on es desenvoluparan un gran nombre d'activitats adreçades especialment al públic infantil i familiar, programades per la Fundació Xarxa d'Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya, La Xarxa.

Una de les principals novetats de la programació d'enguany es que, per primera vegada, la Festa començarà amb la lectura del pregó Infantil, a càrrec dels i les representants del Consell Municipal de la Infància i l'Adolescència de Terrassa (CMIAT), l'entitat, formada per infants i adolescents d'entre 10 i 14 anys, provinents de diversos centres educatius i entitats de lleure de la ciutat, donarà el tret de sortida a tres dies amb una àmplia i variada programació amb circ, teatre, màgia, contes, musica, cinema o jocs i tallers, entre moltes altres propostes.

Dissabte, desprès del pregó, en Pep Callau i els Pepsicolen oferiran el seu espectacle "Marremango" al Pla del Castell, i a partir de les 20 h serà el torn de la Companyia Tanaka Teatre que presentaran l'obra "Un Món (i un munt!) de Dracs" a l'Horta dels Frares. Paral·lelament, entre les 19 i les 21 h els i les assistents podran gaudir de diferents espais de jocs (castells de sorra, jocs de pesca, psicomotricitat o jocs gegants i escales musicals) a diferents zones del parc.

La jornada de dissabte es clourà a partir de les 22 h amb una sessió de cinema a la fresa amb la projecció de la pel·lícula "Hotel Transilvania 3", al Pla del Castell.

Diumenge 30 de juny a partir de les 18 h al Torrent Monner, Anna Confetti presentarà "Tricircus", un espectacle protagonitzat per un tricicle amb estris de circ, música i una pallassa al volant. Un espectacle que es podrà tornar a veure a les 19.15 h.

I a les 18.45 h al Pla del Castell, la companyia Tanaka Teatre presentarà l'espectacle "Bon Profit", on les verdures i la cuina tindran un protagonisme molt especial. L'espai per al teatre tindrà continuïtat a l'espai de l'Horta dels Frares on, a partir de les 20.15 h, la companyia Teatro Nelle Foglie presentarà l'obra "Imaginaria", en el que el personatge de Maldimar convidarà els espectadors a entrar en el seu particular univers fet de petites màgies quotidianes.

Dilluns 1 de juliol la tradicional Xocolatada a l'Horta dels Frares del parc de Vallparadís donarà el tret de sortida a les diferents activitats programades durant el dilluns de Festa Major Infantil amb jocs, tallers o espais on s'ubicaran diferents entitats culturals i esportives de la ciutat. A partir de les 11 h el Museu de Terrassa organitza al Castell Cartoixa de Vallparadís "Contes de Princeses", una activitat que es repetirà a les 12.30 h i que està destinada a infants d'entre 3 i 6 anys.

A més, a les 11 h i les 12.30 h, a la Seu d'Ègara, i organitzat pel Museu de Terrassa, els i les joves d'entre 7 i 12 anys podran gaudir de "Les històries de l'arqueòloga Puig!". Una activitat per descobrir les històries de la neta de Josep Puig i Cadafalch.

D'altra banda, a les 11.30 h i les 12.30 h al Torrent Monner tindrà lloc l'activitat "El Racó del Contes", on la Susagna Navó explicarà els seus contes que es pengen i es despengen.

I el Pla del Castell serà l'escenari (a les 12 i a les 13 h) on la companyia Fèlix Brunet presentarà el seu espectacle "Potadecabra". Una proposta de màgia amb jocs molt visuals, participatius i originals.

A partir de les 13.30 h, a l'Horta dels Frares tindrà lloc la gran Festa de l'aigua que comptarà amb l'animació d'en Roger Canals acompanyat d'en Xuli Vert.

De les activitats de tarda, destaca l'espectacle "El Domador de Puces", a càrrec de la Companyia Fèlix Brunet, que a les 17 i a les 18 h a la zona del Torrent Monner oferirà als i les visitants l'oportunitat de veure un tradicional circ de puces d'estil victorià.

Les propostes teatrals per al públic infantil i familiar continuaran amb la companyia La Guilla Teatre que a les 17.30 h al Pla del Castell presentarà l'espectacle "L'Hort de Can Pitrocs".

També a les 17.30 h, en aquest cas a l'Horta dels Frares, el Club de Patinatge Artístic Ciutat de Terrassa presentarà el seu espectacle "On the Sea", en el que les patinadores i patinadors del club duran a terme diferents exhibicions relacionades amb l'aigua, en grup i de forma individual.

Finalment, i a partir de les 18.15 h s'espera l'arribada al parc de Vallparadís de la Cercavila Infantil de Cultura Popular de Festa Major que recorrerà el parc fins arribar a l'Horta dels Frares on faran una actuació de lluïment. L'Horta dels Frares també serà l'escenari del gran Final de la Festa Major Infantil a càrrec de la companyia Roger Canals i l'espectacle musical "Rebooombori".