El Programa d'Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa presenta noves activitats per al curs 2018-19

L'objectiu és avançar en la conscienciació per preservar el medi ambient

El nou Programa d'Educació per a la Sostenibilitat que presenta l'Ajuntament per aquest curs 2018-19 vol sensibilitzar la comunitat educativa sobre la importància de preservar el medi ambient. Enguany, el programa incorpora 80 activitats adreçades als centres educatius, des d'escoles bressols fins a batxillerat i FP, tot i que també recull noves i variades propostes dirigides a la ciutadania. El curs 2017-2018 van participar en el Programa d'Educació per a la Sostenibilitat un total de 72 escoles de primària i secundària (públiques i concertades) i 11.664 alumnes. Respecte a la participació de ciutadans, el curs anterior es van comptabilitzar 275 persones i cinc entitats.

Les novetats incorporades en l'edició que s'acaba de presentar són l'increment de l'oferta de propostes per conèixer l'Anella Verda i la biodiversitat del nostre entorn natural, així com l'augment del nombre d'activitats relacionades amb el soroll, la contaminació atmosfèrica, el canvi climàtic, l'agricultura ecològica i els horts urbans. El programa també recull les propostes educatives de llarga durada -com són els projectes dels camins escolars, el d'Apadrinem l'Anella Verda o la participació a la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Terrassa, formada actualment per 24 centres-, que les escoles poden fer seves per treballar durant el curs.

 

Escape rooms

Pel que fa a les 80 activitats recollides enguany en el Programa d'Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa destaquen els 37 tallers a l'aula, que inclouen per primera vegada un Escape room de residus, un altre sobre com obtenir llavors per a l'hort o com cuidar el medi ambient des de l'escola; així com també les 17 visites a instal·lacions i equipaments ambientals, els 3 itineraris de natura i les 2 activitats relacionades amb el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac. A més, també hi ha la possibilitat d'endegar tres projectes de centre per desenvolupar durant el curs escolar.

Les inscripcions per participar en les activitats programades a l'àmbit educatiu i de formació finalitzen el dilluns, 17 de setembre i es poden realitzar a la seu electrònica, a través del web www.terrassa.cat/tramits. En canvi, el període d'inscripció per participar a les propostes dirigides a la ciutadania s'obre el gener de 2019 i finalitza al juny.

D'altra banda, i coincidint amb el curs escolar, l'Ajuntament, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, han repartit un total de 3.600 agendes escolars 2018-2019 del Medi Ambient i el Desenvolupament a diferents centres de secundària de la ciutat.

Per a més informació podeu consultar el web www.terrassa.cat/ca/programa-d-educacio-per-a-la-sostenibilitat-de-terrassa