La Policia Municipal de Terrassa, model a seguir per a la lluita contra l'assetjament escolar

El cos explicarà el seu programa contra l'assetjament escolar en una jornada dirigida a cossos policials d'arreu de Catalunya, organitzada junt amb l'Escola La Granja Ability Training Center

La Unitat de Relacions i Mediació amb la Comunitat (URMEC) de la Policia Municipal de Terrassa explicarà el proper dimarts, 31 de gener, el seu programa de prevenció contra l'assetjament escolar en una jornada formativa centrada en aquesta temàtica i dirigida específicament als cossos policials d'arreu de Catalunya. La jornada, organitzada pel cos municipal i en la que hi col·labora l'Escola La Granja Ability Training Center, té la finalitat que els agents de les unitats de proximitat i, concretament, aquells que duen a terme sessions de formació i sensibilització a les escoles, associacions i entitats, disposin de més eines i recursos per treballar l'assetjament i la gestió de les emocions. Així com que puguin tenir com a referència el model instaurat per la Policia Municipal de Terrassa, per tal d'adaptar-lo a la realitat dels seus municipis.

Durant la jornada,  que es durà a terme a les instal·lacions que té La Granja a Santa Maria de Palautordera (paratge Sanata, s/n), uns 50 agents procedents d'arreu de les policies locals de Catalunya, com Sant Boi, L'Hospitalet, Barcelona, Cubelles, Vilanova del Camí, Begues o Les Franqueses del Vallès, i de Mossos d'Esquadra rebran una formació a càrrec de l'educadora emocional Cristina Gutiérrez-Lestón, directora de L'Escola La Granja, sobre empatia i gestió de les emocions.

La regidora de Via pública, Protecció Civil i Seguretat, Patricia Reche, que participarà en la jornada de formació, destaca que «és molt important impulsar formacions policials com la que lidera la Policia Municipal de Terrassa. Primer, perquè són una bona eina per compartir pràctiques d'èxit entre cossos per tal que puguin ser replicades a altres llocs, com en el cas del programa contra l'assetjament escolar del nostre cos municipal. I, en segon lloc, també perquè ens permeten seguir avançant cap a la policia de proximitat que volem».

Des de 2020

D'altra banda, la URMEC de la Policia Municipal de Terrassa presentarà el seu servei de prevenció contra l'assetjament, que es va posar en marxa l'any 2020 per lluitar i prevenir l'assetjament entre infants i joves que es produeix tant dintre com fora de les aules.

En aquest sentit, l'any 2022 la URMEC va dur a terme més de 70 sessions sobre assetjament escolar, arribant a més de 2.200 alumnes, i va treballar en 13 casos d'assetjament a la ciutat, que van poder ser resolts en treball conjunt amb escola, famílies i el mateix cos policial. Finalment, durant la jornada també es duran a terme diverses dinàmiques d'equip vivencials sobre la gestió de les emocions.