El Programa de Govern 2019-2023 projecta un nou model de ciutat més verda, lliure, pròspera, justa i democràtica

L'alcalde i el 1r tinent d'alcalde han presentat el document, que s'estructura en 10 objectius i en 178 eixos d'actuació alineats amb els ODS

Roda de premsa presentació programa de mandatEl que ha de ser el mapa del futur de la ciutat de Terrassa per als proper anys, el  Programa de Govern 2019-2023, ha estat presentat aquest matí en roda de premsa per part de l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i el primer tinent d'alcalde, Isaac Albert. El nou Programa de Govern estructura els principals compromisos de l'Equip de Govern per al present mandat en 10 grans objectius que donen coherència a 178 eixos d'actuació, tots ells alineats amb els Objectius Globals de Desenvolupament Sostenible (ODS). En aquest sentit, l'alcalde ha explicat que «el document representa la guia per a la Terrassa del canvi, però no només per als propers quatre anys, sinó que projecta la ciutat cap al 2030 i més enllà». L'objectiu de fons del nou programa, ha afirmat l'alcalde, és «construir un nou model de ciutat més verda, més lliure, més pròspera, més justa i més democràtica. Una ciutat unida, inclusiva, oberta, feminista, sostenible i adaptada als nous temps».

Per la seva banda, el primer tinent d'alcalde, Isaac Albert, ha posat en valor la voluntat de l'Equip de Govern de presentar un document que vol «construir el present de la ciutat però amb l'objectiu de canviar el seu futur, oferint una nova visió col·lectiva, amb noves polítiques per transformar la ciutat». Per a Albert, la simple existència del document és una «gran notícia», ja que juntament amb els pressupostos i les ordenances fiscals, que es presentaran en els propers dies, «en poc més de tres mesos el Govern haurà posat sobre la taula les eines per començar i seguir avançant en l'acció de govern».

El nou model que dibuixa el  Programa de Govern 2019-2023 aposta, en paraules de l'alcalde, per una ciutat unida, inclusiva, sense barreres, feminista, adaptada i oberta als nous temps, enfocada a la sostenibilitat i a la lluita contra el canvi climàtic i que sigui acollidora, independentment del gènere, l'edat, l'origen, les creences o la orientació sexual. Una ciutat atenta a tots els cicles de la vida i a tots els col·lectius, que sigui amiga dels animals, i diversa i a mida de tothom. El document projecta una ciutat educadora, innovadora, segura i capaç de generar riquesa, que ocupi un lloc a Catalunya i al món, on el benestar de les persones estigui al centre de totes les polítiques.

Pel que fa als 10 grans objectius que recull el programa, són el punt de partida per avançar en la implementació d'aquest nou model de ciutat que projecta l'Equip de Govern, representats en 178 eixos que els hi donen coherència. Aquests eixos d'actuació, segons ha explicat l'alcalde, s'aniran engegant, explicant i desenvolupant al llarg del mandat. Precisament sobre això, Ballart ha explicat que «és un full de ruta que, com el Govern, està obert al diàleg, al pacte i a la cooperació. Estem oberts al diàleg i al consens, a sumar visions i capacitats per avançar cap a un objectiu comú». En aquest sentit, l'alcalde ha explicat que el document serà revisat anualment, abans de l'elaboració dels Pressupostos, tant per fer-ne seguiment com per anar-lo adaptant d'acord amb els canvis que experimenta la ciutat i el seu entorn.