El SAI DASIG incrementa un 28,1% el nombre d'atencions el 2021

El Servei d'Atenció Integral a la Diversitat Afectiva Sexual i de Gènere destaca les conseqüències psicològiques derivades de la situació de confinament

Logo SAIEl Servei d'Atenció Integral a la Diversitat Afectiva Sexual i de Gènere de l'Ajuntament de Terrassa va atendre l'any passat 181 persones, que van requerir un total de 2.841 atencions per part del servei, un 28,1% més que el 2020.

Del total de persones ateses, el 76,47% tenien entre 14 i 34 anys i l'11,65% de les atencions realitzades van ser a familiars directes de persones del col·lectiu LGTBI+, principalment a mares, les quals representen un 86,10% de les atencions a familiars.

La regidora del servei LGTBI+, Jennífer Ramírez, explica que «el SAI DASIG posa en valor l'acompanyament holístic i integral a les persones usuàries del servei, per tal de promoure atencions que tinguin en compte tots els aspectes de la vida de les persones, així com els eixos de desigualtats i opressions que les creuen des d'una perspectiva interseccional, per promoure l'autonomia de les mateixes».

De les 2.841 atencions que es van fer el 2021, un 40% són coordinacions amb altres professionals i persones d'altres serveis i entitats; durant el darrer any, es van fer coordinacions amb 99 ens externs, una dada que el servei destaca per la transversalització de la perspectiva LGBTI+ en totes les àrees i àmbits sectorials.

Ramírez creu que «derivat del nombre d'atencions, s'observen les conseqüències derivades de la situació de confinament i de la crisi socioeconòmica i sanitària actual. En primer lloc, el servei atén situacions cada cop més complexes en l'àmbit de la salut emocional i mental de les persones ateses i també arriben persones que cada cop es troben en situacions més vulnerables, relacionades amb les necessitats bàsiques, com poden ser econòmiques, relacionals, d'habitatge, d'asil o regularització».

Treball amb joves de la ciutat

Durant el 2021 el Servei d'LGTBI+, conjuntament amb el Servei de Joventut de l'Ajuntament de Terrassa, va continuar impulsant trobades per a joves amb expressions, identitats de gènere i sexualitats diverses, iniciades l'any 2018, per tal de proporcionar espais de socialització entre iguals i suport mutu, així com oferir referents positius i qüestionar les normes i el binarisme de gènere.

Durant el 2021, l'Espai Joves Diverses va acollir a 51 joves diferents. Com a nous projectes per a població jove, durant el 2021 es van realitzar unes colònies de tres dies per a joves LGBTI+ amb una participació de 30 persones, així com el projecte Tallers Diverses, amb l'objectiu de generar espais de seguretat al Districte 6 per a joves LGTBI+ i/o que es qüestionen la seva identitat sexual i de gènere.