El talent local serà el gran protagonista de l'oferta musical de Festa Major

Noms com Doctor Prats, Miki Núñez, Mabel Flores, Lildami, Gemma Humet, Litus, Sense Sal, Chacho Brodas o Tremendo actuaran a la Festa Major de Terrassa d'aquest any juntament amb formacions com Balkan Paradise Orchestra, Maruja Limón, o Suu, entre moltes altres propostes musicals

LildamiDoctor Prats, Miki Núñez, Lildami, Gemma Humet, Mabel Flores o Chacho Brodas i Tremendo, formen part de les propostes més destacades del programa musical de la Festa Major de Terrassa d'aquest any. Un conjunt d'actuacions musicals entre les que tenen un protagonisme molt destacat les formacions i els artistes terrassencs.

Segons la regidora de cultura, Rosa Boladeras «S'ha elaborat un programa de primer nivell en què els artistes locals i el talent femení tenen un protagonisme molt destacat. Ara es fa més necessari que mai reivindicar el talent i el potencial dels i les artistes de casa nostra i posar de manifest que Terrassa és un punt de referència cultural arreu del país amb artistes i referents musicals de gran projecció internacional».

La regidora també afegeix que: «Han estat uns mesos molt complicats per a la cultura i per a la música en directe, per això ens vam comprometre a donar suport als i a les nostres artistes programant i reprogramant tot allò que fos possible i quan fos possible fer-ho. Ara, s'ha pogut elaborar un programa musical de Festa Major ampli, variat i de gran qualitat per fer gaudir a tothom d'una Festa Major més terrassenca que mai».

Els terrassencs Doctor Prats seran els encarregats d'iniciar la programació musical el divendres 2 de juliol, primer dia de la Festa Major 2021. El mateix dia, el també egarenc Litus presentarà el seu darrer treball «Hablo tu idioma però no lo entiendo». Dissabte 3 de juliol serà el torn de Lildami, que portarà a Terrassa el seu últim treball discogràfic «Viatge en espiral». També presentaran nous treballs els egarencs Chacho Brodas i Tremendo, que compartiran escenari amb dues propostes musicals terrassenques que són referència dins la cultura del Hip Hop.

I diumenge 4 de juliol serà el moment de veure en directe tres noms propis sorgits de Terrassa i que s'han fet un lloc dins l'actual panorama musical: Sense Sal, Gemma Humet i Miki Núñez.

Un programa musical de Festa Major que posa de relleu l'enorme potencial dels i les artistes locals i que compta també amb un destacat protagonisme del talent femení amb actuacions com les de Suu, Maruja Limón, Mabel Flores o Paradise Orchestra entre d'altres.

L'Ajuntament de Terrassa treballa per fer que la Festa Major sigui un espai segur per a tothom. En aquesta línia, es preveu que totes les actuacions musicals es duguin a terme en espais oberts, perimetrats i amb aforaments limitats, però també amb capacitat de poder adaptar-se als canvis que es determinin des del Procicat en funció de l'evolució de la situació sanitària.

 

Una Festa Major oberta a nous escenaris amb la intenció d'acostar-la a la ciutadania i al territori, adequant diferents espais en funció del seu contingut o temàtica. Així, l'Estadi Olímpic serà l'escenari de bona part dels concerts de Festa Major. A més, aquest mateix espai, per les seves característiques i capacitat també acollirà la programació del Jove, que deixarà provisionalment el parc de Vallparadís per poder adaptar-se a les actuals mesures sanitàries i de prevenció.

D'altra banda, el parc de Sant Jordi serà l'escenari de les activitats infantils i familiars, a l'Escola Pia es desenvoluparan els actes vinculats a la Cultura Popular i la Zona Esportiva Municipal de Can Jofresa serà enguany l'Espai Vapor. El Recinte Firal de Terrassa tornarà a acollir aquest any l'exposició de la Cultura Popular impulsada per la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional de Terrassa. Una mostra que es podrà visitar entre el 20 de juny i l'1 de juliol com a activitat prèvia a la Festa Major, oferint als terrassencs i les terrassenques una gran oportunitat per veure reunit, en un únic espai, l'imaginari festiu de la ciutat abans de la seva participació, a partir del 2 de juliol, en les activitats de Festa Major.

A més, la plaça del Rector Homs, l'Escola Vallès o equipaments culturals com els teatres Principal i Alegria, l'Auditori Municipal o la Casa Alegre de Sagrera també seran espais destacats dins la programació de la Festa Major d'aquest any.