El Teatre Alegria acollirà el 22 de novembre la primera edició de la Festa de les Lletres a Terrassa

Durant l'acte s'entregaran els premis literaris Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de poesia en català, el Premi Ciutat de Terrassa Anna Murià de contes, el Concurs de Narracions Curtes Josep Soler i Palet, el Concurs Literari LGTBIA+ Terrassa i el Premi de Poesia Marta Pessarrodona per a joves

Festa de les LletresEl Teatre Alegria acollirà el proper dimarts 22 de novembre a les 19 h l'acte d'entrega de la XIX edició del Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de poesia en català, el VI Concurs Literari LGTB Terrassa, el IV Premi Ciutat de Terrassa Anna Murià de contes, el XIII Concurs de Narracions Curtes Josep Soler i Palet i el III Premi de Poesia Marta Pessarrodona per a joves. Per primera vegada, aquests cinc guardons s'entregaran en un acte conjunt i en la que serà la primera edició de la Festa de les Lletres.

La iniciativa, sorgida de la Taula sectorial de Lletres i Pensament del Consell Municipal de Cultura, vol donar més rellevància i visibilitat als premis literaris que es lliuren a la ciutat  dotant-los d'un major reconeixement i donant a conèixer la producció literària a la ciutat.

La regidora de Cultura, Rosa Boladeras, explica que: «Amb aquesta primera edició de la Festa de les Lletres a Terrassa fem un pas important per tirar endavant la idea de la Taula sectorial de les Lletres i Pensament per reunir en un únic acte, al Teatre Alegria, el lliurament de tot aquest conjunt de prestigiosos premis literaris, ja consolidats a la nostra ciutat, amb l'objectiu de visibilitzar-los i posar-los en valor. Un acte que volem fer créixer encara més de la mà del teixit cultural incorporant tots aquells actors que es vulguin sumar a aquesta iniciativa».
 
Durant la celebració de la Festa de les Lletres es donaran a conèixer les obres guanyadores dels següents premis literaris:

La IV edició del Premi Ciutat de Terrassa Anna Murià de contes en català organitzat per l'Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb Amics de les Arts i Joventuts Musicals. El guardó té una dotació de 1.000 euros atorgada per Voliana Edicions a més de la publicació de l'obra en edició comercial del llibre guanyador. L'Ajuntament de Terrassa facilitarà  la publicació de l'obra en règim de coedició amb Voliana Edicions. El jurat de la convocatòria està format per Natàlia Cerezo, Andreu Grau, Guillem Miralles, Agnès Peiró i Jordi Solé Camardons, i per Jordi F. Fernández, que actuarà com a secretari sense vot.

La XIX edició del Premi Agustí Bartra de poesia en català organitzat per l'Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb Amics de les Arts i Joventuts Musicals. El premi consistirà en la publicació en edició comercial del llibre guanyador. L'Ajuntament de Terrassa facilitarà la publicació de l'obra en règim de coedició amb Pagès Editors.

La III edició del Premi de Poesia en català Marta Pessarrodona per a joves organitzat per l'Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb Amics de les Arts i Joventuts Musicals. El guardó, dirigit a joves de fins a 30 anys, consta de dues categories; una de poesia escrita i una de poesia audiovisual. Els premis en ambdues categories consisteixen en una beca de 1.000 euros per a la creació poètica per facilitar la presentació d'unes noves creacions el novembre de 2023, en el marc d'un acte organitzat per l'Ajuntament de Terrassa. A més, les persones guanyadores també obtindran un paquet cultural terrassenc que inclourà vuit activitats, a gaudir en el termini d'un any.

La XIII edició del Concurs de Narracions Curtes Josep Soler i Palet organitzat per l'Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb l'Ateneu Terrassenc. D'aquest guardó es concediran un total de tres premis.  El primer consisteix en un lot de llibres per valor de 120 euros gentilesa de La Casa del Llibre i 300 euros lliurats per l'Ateneu Terrassenc. El segon premi, un lot de llibres per valor de 80 euros gentilesa de la Llibreria Cinta i 200 euros lliurats per l'Ateneu Terrassenc; i el tercer, un lot de llibres per valor de 60 euros gentilesa de la llibreria La Temerària i 100 euros lliurats per l'Ateneu Terrassenc. 

VI edició del Concurs Literari LGTBIA+ organitzat per l'Associació LGTBIA+ de Terrassa en col·laboració amb l'Ajuntament. El premi per a l'obra guanyadora en aquest concurs consisteix en 150 euros, un trofeu i un diploma acreditatiu, el segon premi rebrà un diploma, un trofeu i un lot de llibres per valor de 75 euros mentre que el tercer premi obtindrà un diploma, un trofeu i un lot de llibres per valor de 50 euros.