El Teatre Principal acollirà la 8a edició dels Premis Muncunill a la Innovació el 18 d'abril

El Premi Muncunill a la Innovació d'Honor serà per Xavier Carrillo Costa, creador de Digital Legends Entertainment

El Teatre Principal acollirà el dijous 18 d'abril, a les 18.30 h, l'acte de lliurament dels Premis Muncunill a la Innovació, coincidint amb la setmana en què es celebra el Dia Mundial de la Creativitat i la Innovació declarat per les Nacions Unides, que és el 21 d'abril. El certamen, que arriba a la seva vuitena edició, està organitzat per l'Ajuntament de Terrassa i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. L'objectiu d'aquests guardons és apropar la innovació a la ciutadania i reconèixer les empreses que treballen en aquest àmbit així com contribuir a enfortir el posicionament de Terrassa com a referent d'innovació.

Les persones interessades en assistir a la gala poden formalitzar la seva inscripció omplint el formulari que trobaran a la pàgina web de l'Ajuntament de Terrassa, a l'enllaç https://www.terrassa.cat/premis-muncunill-a-la-innovacio.

L'acte serà conduït per Xantal Llavina, periodista de 3CAT, i comptarà amb una primera part dedicada al lliurament dels premis de les categories Empresarial d'àmbit Local, Empresarial d'àmbit Estatal, Empresarial d'àmbit Cultural, Empresarial d'àmbit Social i Premi Muncunill a la lnnovació d'Honor.
Durant la segona part de l'acte tindran lloc els parlaments institucionals, a càrrec de l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. Seguidament, la gala comptarà amb l'actuació de dansa multimèdia a càrrec de FUSE Company by Messcellany d'Helena Córdoba, exalumne del CITM, ballarina, coreògrafa i sotscap del Departament de Multimèdia al Circ du Soleil, amb la interpretació de peces originals i extractes dels espectacles ‘Pálpitos' i ‘Parallels'. 

La vuitena edició dels premis finalitzarà amb un còctel relacional a la Sala Muncunill (plaça de Didó, 3), on les persones assistents podran degustar productes de proximitat mentre gaudiran de les exposicions ‘Joies en la gestualitat de les formes i els materials', de Teresa Capella Martí, i ‘Punts de retorn', de Laura Carreras Daura.

Premi Muncunill a la Innovació d'Honor

Totes les categories dels Premis Muncunill a la Innovació recauen en empreses que han destacat per desenvolupar tasques innovadores rellevants per a la societat. La categoria Empresarial d'àmbit Local es centra en empreses innovadores del municipi. L'Empresarial Estatal i les d'àmbit Cultural i Social, abasten empreses innovadores de tot l'Estat Espanyol i el Premi Muncunill a la Innovació d'Honor recau en empreses o persones que destaquin per la seva innovació, creativitat i disrupció en algun àmbit.

Enguany, el Premi Muncunill a la Innovació d'Honor recaurà en Xavier Carrillo Costa, CEO i fundador de Digital Legends Entertainment, l'empresa catalana de videojocs d'àmbit internacional que porta jocs d'acció multijugador d'alta qualitat als mòbils. Al llarg dels anys, Carrillo i el seu equip han fet que l'estudi hagi mantingut la qualitat i la innovació com a pilars principals i com a resultat, l'empresa és un referent internacional en jocs d'acció i un dels estudis més sol·licitats per provar tecnologia d'última generació. Digital Legends Entertainment ha treballat per a grans actors de la indústria com Electronic Arts, Disney i Adidas i ha dissenyat jocs amb més de 56 milions de descàrregues. L'estudi amb seu a Barcelona forma part de l'empresa nordamericana Activision, que recentment va  ser adquirida per Microsoft.

La resta de categories dels Premis Muncunill a la Innovació estan configurades pel seu propi jurat amb persones expertes designades anualment per l'Ajuntament de Terrassa. Cada jurat està format per cinc persones i cadascuna d'elles proposa dues candidatures que tinguin màxima exemplaritat i reconeguda transcendència innovadora nacional i internacional. A continuació, l'empresa guanyadora és escollida a través de les votacions efectuades pels cinc membres del jurat que integren cada categoria.

Valoració del jurat

En l'avaluació de les empreses proposades en cadascuna de les categories s'han tingut en compte els següents criteris:   

• Grau d'innovació (Disruptiva/Millora/Tecnològica)
    • Millora/Impacte de la qualitat de vida de la ciutadania
    • Millora/Impacte al major nombre de ciutadans/es possibles
    • Projecció Internacional

Les persones membres del jurat no poden votar les candidatures presentades per elles mateixes. Pel que fa al Premi Muncunill a la Innovació d'Honor, el Comitè Organitzador determina anualment el guardó, tenint en compte aspectes com la trajectòria i prestigi professional de les persones nominades, la seva contribució com a exemple d'innovació en el seu sector o el nivell de repercussió del seu treball a la societat, entre altres aspectes.

Jurat Premis Muncunill a la Innovació 2024

Categoria Empresarial:

   • Núria Forcada, catedràtica del departament d'Enginyeria de projectes i de la construcció de la UPC i sotsdirectora de la ESEIAAT

    • Miguel Ángel Salazar, vicepresident de Pimec Vallès Occidental
    • Carla Gómez, co-fundadora - THEKER Robotics
    • Anna Monistrol, consultora Internacional d'Innovació Oberta
    • Carlos Javier Biurrun, president Community of Insurance 

Categoria Empresarial d'àmbit local:
    • José Ignacio Velasco, cofundador y CEO, Bio2Coat SL
    • Sonia Caballero, CEO Venture Together, SL
    • Teia Guix, Directora de Coemprèn
    • Ascensió Heredia, directora executiva al Hub d'Innovació Social i Sanitària 
    • Josep Soriguera, director internacional IMC TOYS, S.A

Categoria Empresarial d'àmbit cultural:
    • Carmen Páez, subsecretária del Ministeri de Cultura 
    • Ricard Robles, codirector Sónar
    • Núria Sempere, directora general de la Fundació Escola Superior de Música de Catalunya
    • Pep Salazar, director. Offf. Creativitat Digital
    • Jordi Foz, secretari general del Departament de Cultura

Categoria Empresarial d'àmbit social:
    • Eduardo Jauregui, CEO i co-fundador Irisbond
    • Silvia Fernandez, presidenta en Fundació Arte Paliativo 
    • Jordi Romero, director-gerent de Neàpolis (Agència Pública d'Innovació Social i Digital de Vilanova i la Geltrú)
    • Laura Concepción Díaz, CEO Geko Navsat SL
    • Jordi Picas, direcció Innovació Suara Cooperativa