Els alcaldes de Terrassa, Viladecavalls, Abrera i Olesa traslladen al conseller Rull la preocupació pel retard de Foment amb la B-40 i les seves connexions

Govern i ajuntaments reclamen al Ministeri de Foment que acceleri les obres entre Olesa i Viladecavalls 

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat dels alcaldes/esses de Viladecavalls, Cesca Berenguer; Abrera, Jesús Naharro; i Olesa de Montserrat, Pilar Puimedon; s'ha reunit aquesta tarda a Barcelona amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, amb l'objectiu d'analitzar l'estat de les obres de la B-40 i traslladar al conseller la preocupació dels quatre alcaldes pel que fa als retards en l'execució del projecte del Ministeri de Foment i a les mancances de l'obra que afecten a la mobilitat al territori. L'alcalde de Terrassa fa un balanç molt positiu de la reunió d'avui amb el conseller, amb la qual el Govern de la Generalitat i ajuntaments fan front comú per reclamar al Ministeri que acceleri les obres per finalitzar l'últim tram de la infraestructura. 

La reunió ha tingut lloc a la seu del Departament de Territori de la Generalitat, i s'ha fet a petició dels alcaldes/esses, que el passat 20 de juny, arran de la visita del ministre de Foment Íñigo de la Serna a les obres del tram Abrera-Terrassa, van refermar el front comú dels municipis per reivindicar al Ministeri la finalització de les obres dins dels terminis previstos, sense més endarreriments i sense més retallades en els pressupostos de l'obra.

 Els alcaldes han traslladat al conseller la seva preocupació per les retallades pressupostàries i per la manca de connexions de la infraestructura en el seu tram entre Terrassa i Abrera. En aquest sentit, Ballart ha manifestat el seu desacord amb la possibilitat que el Ministeri elimini del projecte la sortida de Terrassa Oest (Roc Blanc) en sentit Barcelona, és a dir, la sortida pels vehicles procedents de Terrassa Nord, de Manresa, de Viladecavalls o d'Abrera. Segons ha manifestat Ballart a la reunió, aquesta modificació proposada pel Ministeri "implicaria una reducció de les funcions de circumval·lació del sistema d'autopistes que rodegen la ciutat". Per aquest motiu, ha demanat al conseller Rull que se sumi a la reivindicació de Terrassa per tal que es retiri aquesta proposta, i a les reclamacions dels alcaldes perquè es facin les connexions previstes i necessàries per evitar que, quan s'obri tot el tram, es provoquin grans col·lapses que afectin seriosament la mobilitat al territori. El Govern i els representants municipals han posat de relleu que completar aquesta infraestructura és un factor estratègic per a les comunicacions en aquest àmbit territorial, en especial pel que fa a la competitivitat de les empreses.