Els equipaments cívics municipals recuperen el seu horari i funcionament habitual a partir de demà

Es poden tornar a celebrar activitats presencials en grup, seguint les mesures de prevenció de la Covid-19 establertes en espais tancats

Centre Cívic Montserrat RoigEls equipaments cívics municipals de la ciutat tornen a obrir les portes a partir de demà dimarts, dia 1 de juny, recuperant el seu horari i funcionament habitual previ a la pandèmia. Així, es poden tornar a dur a terme activitats presencials en grups no superiors a deu persones i acomplint les mesures de seguretat establertes per contenir la Covid-19, com és la obligatorietat de dur mascareta, guardar les distàncies i tenir cura de la higiene de mans als accessos. Si les activitats presencials compleixen les condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades, poden arribar fins al 50% de l'aforament autoritzat.

L'activitat de les Oficines d'Atenció Ciutadana i Serveis Socials es mantindrà com s'ha anat fent en els darrers mesos, amb cita prèvia. A causa de les mesures establertes per intentar frenar la pandèmia de la Covid-19, els equipaments han estat funcionant a porta tancada, permetent només l'accés a la ciutadania que disposava d'una cita prèvia per a realitzar gestions als serveis municipals i algunes activitats d'intervenció socioeducativa i suport juvenil, així com activitats d'intervenció social.

El passat 21 de maig, es van flexibilitzar les mesures en matèria de salut pública per contenir la pandèmia Covid-19 als equipaments cívics de Catalunya, a causa de la notable disminució de la corba pandèmica de les darreres setmanes. D'aquesta manera, podran recuperar la seva funció d'equipaments de proximitat amb l'objectiu de facilitar recursos i serveis per a la cohesió social i contribuir en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, facilitant espais per a les entitats, els consells de participació ciutadana i les iniciatives ciutadanes emergents o temporals.