Els i les visitants valoren amb un notable alt la XIX edició de la Fira Modernista de Terrassa

Puntuen amb un 8,4 sobre 10 la seva experiència a la Fira i destaquen aspectes com l'ambientació, la programació o el Mercat Modernista 

Cartell Fira ModernistaLes persones enquestades valoren la seva visita a la dinovena edició de la Fira Modernista de Terrassa amb una nota global de 8,378  sobre 10, mantenint així l'alt nivell de satisfacció que tenen els i les visitants, que valoren amb un notable alt la seva experiència. Així ho assenyala l'enquesta feta per l'Ajuntament a través de l'Observatori Econòmic i Social i de la Sostenibilitat de Terrassa (OESST), en base a les entrevistes realitzades a 581 persones durant la celebració d'aquesta edició de la Fira.

Els resultats de l'enquesta aporten dades sobre la procedència dels visitants. Així, el nombre de persones procedents de fora de Terrassa s'eleva fins al 24,5%, d'aquestes, un 23,3% procedien de la resta de Catalunya mentre que un 1,2% era de fora del Principat. Segons ha explicat la tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín: «Les dades indiquen que la Fira Modernista de Terrassa manté intacte el seu atractiu per als visitants de la ciutat, però també per a les persones que provenen d'altres punts de Catalunya, de la resta de l'Estat o de l'estranger. La Fira Modernista s'ha convertit, sens dubte, en un dels elements més importants de projecció de la ciutat».

Altres aspectes que l'enquesta posa de relleu és que la Fira ha guanyat fins a un 17,9% de nous visitants, mentre que un 82% de les persones enquestades ja havien visitat l'esdeveniment en edicions anteriors.  A més, fins a un 97,7% de les persones que han respost el qüestionari asseguren que segurament o probablement repetiran visita a la Fira Modernista, i el 83,3% de les persones de fora de Terrassa que han estat enquestades han respost que tornaran a visitar la ciutat. 

D'altra banda, l'enquesta també revela un increment significatiu pel que fa a la previsió de despesa per part dels i les visitants. Enguany, les persones enquestades tenien previst fer una despesa mitjana de 62,5 euros durant la seva estada a Terrassa. La major part d'aquesta despesa prevista per les persones que han visitat la Fira es fa en restauració, el Mercat Modernista o en establiments comercials de la ciutat.

El regidor de Turisme, Pep Forn explica que: «Amb l'objectiu de millorar l'experiència dels i les visitants, aquest any s'ha incrementat el nombre d'entitats participants, així com el de les activitats i també els espais de la Fira. El resultat de tot aquest treball s'ha vist reflectit en una enquesta en què el públic ha mostrat el seu alt grau de satisfacció amb una fira que podem qualificar com una de les millors edicions dels últims anys, amb milers de persones que han visitat la ciutat atretes pel nostre patrimoni, la nostra gastronomia, el nostre comerç o la nostra cultura».

Pel que fa als aspectes que les persones que enguany han visitat la Fira han destacat com a especialment positius, apareixen l'ambientació (47,7%), la programació (14,9%), el Mercat Modernista (12,7%), tot en general (11,3%) o el patrimoni modernista (9,8%). En l'apartat d'allò que menys agrada, cal destacar que fins al 34,9% de les persones enquestades no troben aspectes negatius a la Fira, seguit d'un 17,4% que valoren negativament les aglomeracions que es produeixen en algunes activitats o espais.