Els Reis d'Orient arribaran demà a Terrassa en helicòpter

La ciutat rebrà Ses Majestats amb una gran Festa de Benvinguda a Can Tusell

Cavalcada de ReisEl Centre Cultural El Social, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Terrassa, organitza un any més la Cavalcada dels Reis a la nostra ciutat, que comptarà amb un ampli seguici de carrosses, patges i bandes musicals. Aquest any els Reis arribaran a la nostra ciutat en helicòpter, a les 16.45 h, a la plaça de Can Tusell, on seran rebuts per l'alcalde de la ciutat, Alfredo Vega. La festa de benvinguda als Reis d'Orient, que se celebrarà a la plaça de Can Tusell (Districte 6), comptarà amb el següent programa d'actes:

  • 16 h: Arribada del patge Xiu-Xiu que recollirà les últimes cartes dels infants, actuació de Miqui Giménez i tallers infantils a càrrec de les entitats i associacions del districte.
  • 16.45 h: Arribada en helicòpter de Ses Majestats els Reis d'Orient, que aterraran a l'espai acotat de l'Església Evangèlica Unida de Terrassa i es dirigiran a la tarima instal·lada a la plaça de Can Tusell, on seran obsequiats per un ball de bastons a càrrec dels Bastoners de Terrassa.
  • 18 h: Gran Cavalcada de Reis.

Recorregut consolidat

La Cavalcada s'iniciarà a les 18 h i arribarà al Raval de Montserrat cap a les 19.45 h, aproximadament. El recorregut de la Cavalcada serà el mateix que en les darreres edicions, un itinerari ja totalment consolidat: a les 18 h sortirà de la plaça del Doctor Cadevall per continuar pels carrers del Forn, carrer Major, Portal de Sant Roc, rambla d'Ègara, passeig del Vint-i-dos de Juliol, carrer del Nord, carrer de la Societat, plaça de la Creu Gran, carrer de la Creu Gran, carrer de Sant Antoni, plaça del Doctor Robert, passeig del Comte d'Ègara, carrer de la Font Vella, plaça Vella, carrer dels Gavatxons, placeta de la Font Trobada i Raval de Montserrat.

L'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, acompanyat de portaveus dels Grups Municipals i de membres de la Corporació Local, rebrà Ses Majestats a l'escenari del Raval de Montserrat on lliurarà de manera simbòlica al Rei Blanc la vara de la ciutat. Un cop acabat el castell de focs, l'alcalde convidarà els Reis i el patge Xiu-Xiu a entrar a l'Ajuntament, on també els rebran la resta de membres del Consistori, i es donarà per acabada la celebració, per donar pas a la nit més màgica de l'any.

Cavalcada sense barreres

Com ja és habitual en els darrers anys, l'organització ha tingut en compte especialment el col·lectiu de persones amb discapacitat, perquè puguin seguir la Cavalcada amb total normalitat. Així, hi haurà un espai amb bona visibilitat reservat per a persones amb mobilitat reduïda al passeig del Vint-i-dos de Juliol, a l'alçada de la benzinera, poc abans de la rotonda de la carretera de Rellinars. També hi haurà una intèrpret de llengua de signes durant els discursos de la cerimònia de recepció dels Reis al Raval de Montserrat.

Afectacions de trànsit

Pel que fa a les afectacions de trànsit, al llarg de la tarda, la Cavalcada comportarà diferents talls als carrers i avingudes del recorregut. Així, a partir de les 16.30 h es procedirà a tallar la Rambla d'Ègara en ambdós sentits i a partir de les 17 h es tallarà el carrer d'Arquímedes. Els autobusos que circulen per la Rambla es desviaran per la carretera de Martorell i l'avinguda d'Àngel Sallent. També s'habilitarà la parada de taxis provisional del carrer de Columel·la. La Rambla d'Ègara restarà tallada fins a la finalització de la Cavalcada i la posterior neteja viària per part d'Eco-Equip, aproximadament a les 21 h. El passeig del Vint-i-dos de Juliol també es tallarà només en sentit est a les 18 h i es reobrirà quan hagi passat la Cavalcada, aproximadament cap a les 20 h. La resta de carrers s'aniran tallant i reobrint en funció del desenvolupament de la Cavalcada.

Per a més informació sobre les afectacions de trànsit, podeu consultar el web municipal: www.terrassa.cat/transit, el web de TMESA (Transport Municipal d'Egara SA): www.tmesa.com i el twitter del servei municipal de Mobilitat: http://twitter.com/trsmobilitat.

Protecció Civil desplegarà el Pla d'Autoprotecció Municipal

L'Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Protecció Civil, posarà en marxa demà el Pla d'Autoprotecció Municipal específic per a la Cavalcada de Reis. Aquest es posa en pràctica des de l'any 2012, en compliment de la normativa de la Generalitat de Catalunya, que estableix que els actes multitudinaris han de comptar amb un pla específic que permeti avaluar riscos i determinar procediments d'actuació en cas d'emergència. Terrassa va ser una de les primeres ciutats de Catalunya en dotar-se d'un pla d'aquestes característiques per a la Cavalcada de Reis.

A més d'aquest pla, com en anys anteriors, també es difonen un conjunt de recomanacions de seguretat ciutadana, aplicables en activitats d'afluència massiva de població infantil, elaborades pel Departament d'Interior de la Generalitat. L'objectiu d'aquest conjunt de mesures és minimitzar els riscos que es poden donar en aquesta mena d'activitats, com ara la invasió de l'espai al pas de les carrosses, presència de persones enfilades en elements de mobiliari urbà o la saturació d'espais. Podeu trobar aquestes recomanacions en el següent enllaç del web municipal: http://www.terrassa.cat/consells-d-autoproteccio-en-actes-multitudinaris.

Dispositiu de neteja

El dispositiu especial de neteja s'activarà durant la tarda/nit del divendres i comptarà amb quatre maquinistes amb escombradores, un equip de rentat exterior, i quinze operaris i operàries, que actuaran en dos trams diferents. Així, quan la Cavalcada hagi passat a l'alçada del Centre Cultural, una dotació començarà la neteja d'aquella zona, per tal d'agilitzar-la, mentre que la resta de personal finalitzarà la neteja de la Rambla d'Ègara. El dissabte al matí està previst un nou dispositiu de repàs a càrrec d'un maquinista, un equip de baldeig i dotze operaris i operàries. De la mateixa manera, sis treballadors i treballadores d'Eco-Equip es destinaran a netejar les diverses cavalcades que s'hauran fet als barris de la ciutat.

Per últim, durant la tarda/nit de divendres Eco-Equip també incrementarà els serveis de recollida i de neteja viària. Com cada any es preveu una gran quantitat d'embalatges al voltant dels contenidors que justifiquen aquest increment en ambdós dispositius.

Transmissió en directe de la Cavalcada per Canal Terrassa TV

Canal Terrassa TV transmetrà en directe, per segon any consecutiu, tota la Cavalcada de Reis de Terrassa des de la seva sortida així com també l'arribada i parlaments de Ses Majestats al Raval de Montserrat. El programa estarà conduït pel periodista Quico Simó des del plató de Canal Terrassa TV i comptarà amb la narració d'Oriol Carreras i Mariona Tomàs, que també conduirà l'acte central del Raval de Montserrat.

El programa començarà a les 17.45 h, 15 minuts abans de l'inici de la Cavalcada, i s'acabarà aproximadament a les 21 h. Abans de l'inici es podrà veure un resum de l'arribada dels Reis amb helicòpter a la plaça de Can Tusell.

En total, prop de 20 professionals treballaran per fer arribar el directe de la Cavalcada de Ses Majestats el Reis, que també es podrà seguir en directe a través de les xarxes socials, amb el hashtag #ReisTRS, i per internet a través de la pàgina web: www.terrassadigital.cat. El programa es podrà veure en reemissió la mateixa nit del dia 5 de gener a les 22 h, i el divendres 6 de gener a les 6 i a les 16 h.

Connexions permanents amb la Cavalcada de Terrassa a Catalunya Ràdio i Catalunya Informació

Enguany, i per primer cop, les emissores de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Catalunya Ràdio (102.8 FM) i Catalunya Informació (92.0 FM), faran connexions en directe des de les 18 h fins al final de la Cavalcada de Terrassa. Així, el magazine "Estat de Gràcia" connectarà en directe amb la Cavalcada de Terrassa al llarg de tota la tarda/vespre, connexions que es faran també, cada hora, als butlletins informatius de Catalunya Ràdio i, cada mitja hora, a la ronda informativa de Catalunya Informació, canal de notícies 24 hores de la CCMA.