En marxa la campanya de portes obertes i preinscripció per al curs 2024-25 a Educació infantil, primària i secundària

L'Ajuntament ofereix a les famílies vuit xerrades informatives sobre el procés de preinscripció i matrícula

Els centres d'educació infantil, primària i secundària de la ciutat organitzen al llarg dels mesos de febrer i març les jornades de portes obertes, de cara a la preinscripció pel curs vinent. Les característiques i dates de les visites les fixa cada centre al seu criteri, segons els condicionants marcats per la Generalitat. Per aquest motiu, les famílies interessades s'han d'adreçar al centre que vulguin conèixer per tenir aquesta informació.

Com cada any, l'Ajuntament de Terrassa, a través dels Serveis d'Educació, dóna suport a escoles i instituts en la difusió de les jornades de portes obertes i centralitza tota la informació al web municipal. El calendari de les portes obertes es pot consultar a l'enllaç https://www.terrassa.cat/portesobertes. La mateixa pàgina web recull també un llistat de centres públics i concertats, agrupats per zones escolars, amb enllaços als vídeos i webs de cada escola o institut.


Xerrades informatives

A més, l'Ajuntament torna a oferir enguany xerrades informatives sobre el procés de preinscripció i matrícula. Arran l'èxit de les tres xerrades organitzades l'any passat, enguany es faran en total vuit xerrades. El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Educació, Joan Salvador, explica que «la preinscripció i matrícula a l'escola és un moment molt important per a l'infant i per a les famílies i, per això, la voluntat del Govern municipal és facilitar al màxim la informació i fer-ho tot el més àgil possible». Salvador destaca que «hi ha xerrades en horari de matí i de tarda i en diferents llocs de la ciutat per facilitar al màxim l'assistència i donar l'oportunitat a tothom d'assistir-hi, però per qui no pugui, l'Oficina Municipal d'Escolarització està sempre a disposició de la ciutadania».    
El calendari de les xerrades que organitza l'ajuntament és el següent:

    • 20/02, a les 15.30 h, Biblioteca Central de Terrassa (pg. de Les Lletres, 1)
    • 22/02, a les 15.30 h, Escola Bressol Moisès (camí Font de les Canyes, 27)
    • 23/02, a les 10 h, Centre Cívic Montserrat Roig (av. de Barcelona, 180)
    • 27/02, a les 10 h, Centre Cívic Alcalde Morera (plaça de Can Palet, 1)
    • 27/02, a les 15.30 h, Escola Bressol l'Esquitx (c/ d'Alemanya, 110)
    • 28/02, a les 15.30 h, Escola Bressol Espígol (c/ dels Ceps, 3)
    • 29/02, a les 15.30 h, Escola Bressol la Casona (c/ d'Icària, 44)
    • 01/03, a les 10 h, Centre Cívic Ma Aurèlia Capmany (av. Àngel Sallent, 55)

En aquestes xerrades, personal dels Serveis d'Educació explicarà els procediments per a fer la preinscripció i la matrícula, la documentació necessària i el sistema de puntuació, adscripció de centres i assignació de places, a més de resoldre els dubtes que puguin sorgir. Per assistir-hi no és necessària inscripció prèvia.


La preinscripció, al març

La preinscripció a educació infantil i primària es podrà tramitar del 6 al 20 de març. En el cas de secundària, el termini serà del 8 al 20 de març. L'Ajuntament de Terrassa està pendent de la publicació de la resolució de la Generalitat que determinarà els criteris de baremació i marcarà la resta del calendari fins l'adjudicació definitiva de places i la matrícula. Mentrestant, les famílies interessades poden consultar la pàgina https://www.terrassa.cat/preinscripció, on trobaran tota la informació sobre els centres educatius de la ciutat i les zones escolars, a més de la documentació necessària, els actuals criteris de baremació, preguntes freqüents i altres continguts. En funció de les novetats que pugui suposar la resolució de la Generalitat, aquests continguts s'actualitzaran degudament, si s'escau.