En marxa la consulta pública per a l'ordenança reguladora de terrasses de bar i el seu mobiliari

La ciutadania i les entitats afectades per la futura norma poden fer aportacions fins el proper 17 de maig

Des del passat 20 d'abril i fins el 17 de maig, la plataforma ‘Participa a Terrassa' ha posat a disposició dels terrassencs i les terrassenques el projecte de l'Ordenança reguladora de les autoritzacions de terrasses de bar i el seu mobiliari. L'objectiu d'aquest procés participatiu és que es pugui fer consulta prèvia del projecte, conèixer els problemes que es pretenen solucionar amb la iniciativa i recollir l'opinió dels ciutadans, ciutadanes i organitzacions i entitats de la ciutat, i que puguin estar afectades per la futura norma.

L'increment de la demanda d'espais annexos als locals de restauració situats a l'aire lliure ha generat un canvi en l'espai púbic. Davant d'aquesta situació, i per evitar que l'increment de la demanda pugui crear conflictes entre els diferents usos, s'ha optat per actualitzar la regulació de les autoritzacions de terrasses de bar i el seu mobiliari, a més d'incloure en la noma norma actualitzacions en temes com l'accessibilitat, o canvis, més flexibles, en aspectes com els materials del mobiliari, adequant-los a l'oferta actual. Al projecte de la nova norma, també s'inclou una proposta centrada en la regulació dels horaris; dels elements sonors i visuals, compatibilitzant-los amb la normativa actual; de la gestió dels residus generats a les terrasses, amb una  revisió de la tipologia de les infraccions i la seva graduació, per adaptar-la a les diferents situacions.

Per a la tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, l'actualització de la ordenança «és un pas imprescindible per acabar de consolidar i ordenar l'espai públic després de les excepcions i autoritzacions que es van fer durant la pandèmia, en suport als establiments de restauració i entitats de la ciutat». En aquest sentit, la tinenta d'alcalde considera que «cal conèixer les diferents opinions dels i les afectades, però també dels i les usuàries d'aquests espais, per tal de poder regular-ho i garantir per una banda, la bona convivència als carrers i places de la ciutat, però també, oferir possibilitats als establiments»

 

Marc normatiu

La ciutadania i organitzacions interessades en participar en l'elaboració de la iniciativa, la poden consultar en l'enllaç https://participa.terrassa.cat/processes/cp-terrasses-2022

La redacció de l'ordenança és imprescindible per aportar el marc normatiu necessari que garanteixi els diferents usos de la via pública per a la instal·lació de terrasses de bars i el seu mobiliari. Un cop elaborada la normativa objecte d'aquest procés de consulta prèvia, es publicarà també a la plataforma de participació de Terrassa.